Recomandare de lectură: ”Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața!”, de Gary John Bishop

Cărți recomandate:

 1. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața!”, de Gary John Bishop
 2. Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini, de Gary John Bishop

Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața!”, de Gary John Bishop

Ce te împiedică să trăiești cea mai bună dintre vieți? Majoritatea răspunsurilor la această întrebare s-ar referi la lucruri ca relațiile cu alți oameni, bani, slujbă sau circumstanțe nefavorabile. Niciuna dintre aceste explicații nu are vreo importanță. După ce a lucrat zeci de ani cu oamenii în calitate de coach de dezvoltare personală, Gary John Bishop a descoperit că singura barieră care-ți stă în cale ești chiar tu.

Dacă ești în căutarea unei cărți care să-ți ofere puterea de a descoperi că tot ce ți-ai dorit vreodată se găsește în tine, asemenea unui izvor de potențial care așteaptă să se exprime, consideră-te norocos. Unfu*k Yourself este manualul celor resemnați și înfrânți, un manifest pentru o adevarată schimbare a vieții și descătușarea măreției fiecăruia dintre noi.

Frumoasă este prezentarea de mai sus care însoțește cartea Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața și spre norocul meu am cumpărat-o online, am citit-o și o recomand. Este una dintre cărțile de dezvoltare personală pe care o voi reciti cu plăcere și cred că o vei îndrăgi dacă îți place acest gen de cărți. Rău nu are cum să îți facă, ci dimpotrivă, cred că te va stimula, îți va da un imbold spre mai bine.

Sursa fotografiei: librex.ro

Din cuprins:

 • 01. La început – ”Aceasta este o palmă politicoasă pe care ți-o dă universul, cu intenția de a te trezi la adevăratul tău potențial și de a te pune pe picioare astfel încât să-ți iei spectaculos în stăpânire viața.” Cele șapte afirmații personale:
 • 02. Vreau – ”Nu mai da vina pe ghinion, nu mai da vina pe ceilalți. Nu mai arăta cu degetul către influențe sau circumstanțe din exterior.”
 • 03. Sunt programat să câștig – ”Adevărul este că în viața ta tu ești câștigătorul.”
 • 04. Dețin controlul – ”Toată lumea are probleme, iar viața nu e întotdeauna perfectă. Nu va fi niciodată.”
 • 05. Accept incertitudinea – ”Incertitudinea e locul în care se produce noul.”
 • 06. Eu nu sunt gândurile mele, sunt acțiunile mele – ”Nu ce e în interiorul minții tale te definește, ci faptele tale, acțiunile tale.”
 • 07. Sunt perseverent – ”Succesele noastre cele mai mari sunt născute din disconfort, incertitudine și risc.”
 • 08. Nu aștept nimic și accept totul – ”Încetează să mai faci prostiile pe care știi că nu ar trebui să le faci, apucă-te de cele pe care știi că ar trebui să le faci.”
 • 09. Și de-aici, încotro? – ”Este atât de simplu: pentru a modifica lumea interioară, trebuie mai întâi să acționezi în lumea exterioară. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața!”

”Dacă vrei să ai o viață diferită, trebuie să o faci diferită. Nimic din toată gândirea, meditația, planificarea sau medicamentele împotriva anxietății nu-ți va îmbunătăți viața atât timp cât tu nu ești dispus să ieși din carapace, să acționezi și să produci schimbări. Nu ai cum să stai și să aștepți să te lovească starea potrivită pentru ca viața să decurgă așa cum ai vrut. Și nici nu poți aștepta ca gândirea pozitivă să transforme singură lucrurile în mai bine. Trebuie să ieși și să faci.”

”Nu mai lăsa mintea să te controleze. Nu o mai lăsa să te țină pe loc cu scuzele, distragerile și îngrijorările ei. Tu nu ești gândurile tale. Tu ești faptele tale. Tu ești ceea ce faci. Și acțiunile tale sunt cele care te pot duce din locul în care te afli în locul în care vrei să fii.

Aici nu este vorba despre a trăi ziua, ci despre a te bucura de fiecare moment, oră, săptămână, lună. E vorba despre a prelua controlul asupra propriei tale vieți și de a o revendica pentru tine. Ca și cum viața ta ar depinde de asta. Adevărul este că viața ta chiar depinde de asta.”

Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini, de Gary John Bishop

Dacă vei decide să cumperi și să citești această carte îți mai recomand de același autor Gary John Bishop, autorul bestsellerului international Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața și cartea motivațională, de dezvoltare personală: ”Gata cu tâmpeniile. Nu te mai sabota, ia-ți viața în mâini”.

Sursa fotografiei: librex.ro

Prezentarea cărții pe site nu lasă loc de interpretare: ”Lasă scuzele și recuperează-ți viața. Știi că n-ar trebui să faci anumite lucruri și totuși le faci. Stii că ar trebui să faci anumite lucruri și totuși nu le faci. Și simți că nu poți să ieși din acest ciclu nesfârșit. Dacă ai un blocaj în carieră sau în viața personală, dacă nu-ți poți găsi partenerul potrivit, nu reușești să te redresezi financiar sau să-ți atingi scopurile, totul se întâmplă din pricina autosabotării. 

Gata cu tâmpeniile te ajută să-ți cunoști și să-ți controlezi cele mai profunde mecanisme subconștiente și să transformi cele mai negative gânduri și comportamente ale tale în viața pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna, dar n-ai știut cum s-o dobândești.”

Din cuprins:

 • Iată problema
 • O viață de sabotaj
 • Întrebarea
 • Buretele magic
 • Jocul aruncării
 • Adevărul prestabilit
 • Cei trei sabotori
 • Tu
 • Ceilalți
 • Viața
 • Schimbarea macazului spre ieșirea din impas
 • Poți, în sfârșit, să te oprești din a te mai sabota. Serios!

”În ultima mea carte, Unfu*k Yourself, am scris despre dialogul interior neîncetat pe care îl avem cu toţii.
Zgomotul acela compus din opinii, judecăţi, motive, frici și scuze care ne umple capul la orice oră din zi. Uneori ne asurzește, alteori e discret, dar e acolo întotdeauna, negreșit. Dialogul interior e vestiarul vieţii tale. Locul în care este planificat și rezolvat totul. Unde se nasc și mor planurile de viaţă. Cele mai multe dintre aceste planuri nici nu apucă lumina zilei. În special cele bune, visurile. Pe acestea le ucizi pe măsură ce răsar în capul tău.

Pe scurt, ești ceea ce vorbești sau, mai degrabă, ești natura lucrurilor despre care vorbești. Dacă simţi că viaţa e prea mult pentru tine, atunci cu siguranţă e prea mult! Confuzia se produce atunci când gândești că viaţa e într-un anumit fel, iar tu nu faci decât să raportezi ceea ce vezi. Dar lucrurile stau invers.

Adevărul este că îţi creezi viziunea asupra vieţii prin discursul tău interior şi apoi acţionezi în funcţie de această viziune. Și aşa faci mereu. Niciodată (dar niciodată) nu acţionezi asupra vieţii. Întotdeauna acţionezi asupra opiniei tale despre viaţă. Tocmai de aceea experienţa e atât de diferită pentru fiecare dintre noi.

Viaţa pur și simplu este. Cum o numești tu e doar treaba ta. Dar ţine minte că va trebui să trăiești cu alegerile tale. Chiar în momentul ăsta.”

Cartea asta duce mai departe ce am început în Unfu*k Yourself. Ne propunem să devoalăm, în sfârșit, tipul tău de dialog interior, pentru a descoperi de ce este în continuare sursa atâtor neplăceri din viaţa ta. De cele mai multe ori, în viaţa de zi cu zi, resimţim dispoziţiile și emoţiile dictate de dialogul nostru interior fără a depune efortul de a înţelege ce vrea el să ne spună cu adevărat.

Așadar, dacă ţi-ai dorit vreodată să înţelegi de ce îţi vorbești așa cum o faci și, mai concret, ce anume stimulează acest dialog… atunci citește mai departe.”

”Cartea asta e pentru și despre tine. Și atât. Așadar, despre ce e cartea asta?
În primul rând, este un șoc scurt și intens aplicat modului tău de gândire. Nu încerc să-ţi ofer toate răspunsurile. Răspunsurile tale vor veni din tine. Întotdeauna. Cartea mea e mai degrabă un catalizator ce-ţi pune la dispoziţie întrebări și feluri de-a privi lucrurile capabile să aprindă ceva în tine și să te facă să abordezi viaţa altfel decât până acum.
Inspiraţia, motivaţia, pasiunea și tot ce mai cauţi tu se află în tine. Așa a fost dintotdeauna, așa este în prezent și așa va fi și în viitor.”

Poți să îți cumperi o singură carte sau ambele cărți împreună, important este să le citești și să le recitești ori de câte ori ai nevoie de un prieten care să te stimuleze să treci la acțiune, să faci următorul pas în viața ta și apoi pe următorul și tot așa pas cu pas să îți construiești viața pe care o dorești pentru că afirmațiile pe care ni le transmite autorul chiar sunt adevărate: Vreau, sunt programat să câștig, dețin controlul, accept incertitudinea, eu nu sunt gândurile mele, sunt acțiunile mele, sunt perseverent, nu aștept nimic și accept totul.

Cărțile pot fi cumpărate online de la magazinul online elefant.ro. Sper să citești cel puțin una dintre aceste cărți și să îți fie de folos, iar dacă le-ai citit deja împărtășește-ne în comentarii impresia pe care ți-au lăsat-o și motivul pentru care le recomanzi. Alte articole similare cu recomandări de lectură găsești pe acest blog în categoria CĂRȚI.

Sursa fotografiilor: librex.ro

Sursa articolului: librex.ro

Publicitate

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s