Puzzle, un hobby pentru învățare, creativitate, memorie, logică

Jocul de puzzle este un hobby care poate fi practicat în timpul liber de către orice persoană de orice vârstă, nefiind necesare calificări sau aptitudini speciale, dar care poate solicita ingeniozitate, răbdare, logică, perspicacitate și perseverență pentru a ajunge la o soluție. Un puzzle este format din mai multe piese de carton care se asamblează și reconstituie o imagine care poate fi un peisaj, un animal, o clădire sau orice altceva.

Știai că puzzle-urile dezvoltă abilitățile de coordonare ochi-mână, mișcările fine, răbdarea, abilitățile de asociere, memoria și abilitățile logice ale copiilor încă de la cele mai mici vârste? De asemenea dezvoltă dexteritatea, creativitatea și imaginația copiilor și adulților.

Jocurile de Puzzle au fost întotdeauna o variantă extraordinară pentru antrenarea minții, dezvoltarea capacității de memorare și dezvoltarea abilităților pentru rezolvarea unor situații nemaîntâlnite.

Pentru cei mici va fi o provocare și o adevărată încântare să asambleze un puzzle, fiind totodată util nu numai în dezvoltarea abilităților de orientare, coordonare și răbdare, ci și un mod frumos de a asimila cunoștințe din diferite domenii și de a le completa sau fixa pe cele deja dobândite.

Acestea sunt cele mai uzuale puzzle-uri pentru cei mici care pot învăța cel mai bine prin joc începând de la vârstele preșcolare:

 • Puzzle cu 2 piese
 • Puzzle-uri încastrate
 • Puzzle stratificat
 • Puzzle logic
 • Puzzle-uri progresive
 • Puzzle-uri 3D
 • Cuburi
 • Puzzle cifre și alfabet
 • Puzzle cu animale
 • Mijloace de transport
 • Natură și anotimpuri
 • Puzzle geografic
 • Puzzle-uri de podea
 • Seturi de puzzle-uri
 • Puzzle set

Nu trebuie să fim copii, adolescenți sau tineri pentru a ne menține în formă aceste capacități la orice vârstă exersându-le și stimulându-le într-un mod atâta de antrenant. În timpul asamblării unui puzzle de 500-2000 de piese toate gândurile de regret pentru trecut și de îngrijorare pentru viitor se vor opri și vor fi înlocuite de această preocupare care asigură o experiență unică de evadare din viața de zi cu zi și ore îndelungate de relaxare. 

Puzzle-uri cu 500-2000 de piese

Puzzle fosforescent cu 1000 de piese – Astrologul

După asamblare vei obține o frumoasă imagine cu substrat mistic, în centrul căreia se află un astrolog, care poate fi lipită, înrămată și așezată oriunde dorești. Acesta este un puzzle pentru adulți cu 1000 de piese din carton.

Puzzle fosforescent cu 1000 de piese – Harta lumii

Puzzle-ul fosforescent strălucește în intuneric. După ce fiecare piesa a ajuns la locul potrivit, vei obține o hartă a lumii pe care o poti lipi, înrăma și așeza oriunde dorești, chiar și pe perete! Pozitionează puzzle-ul în apropierea unei surse de lumină, iar cand stingi lumina, vei putea admira relieful continentelor.

Nou

Puzzle cu 1000 de piese – Case nordice

Un frumos puzzle cu 1000 de piese, care evidențiază farmecul aparte al caselor construite în stil nordic. 

Puzzle cu 500 de piese – Pisicuțe între trandafiri

Un frumos puzzle cu 500 de piese, care ilustrează două pisicuțe înconjurate de trandafiri roz. Pachetul include și lipici special, cu ajutorul căruia, odată ce puzzle-ul este asamblat, acesta poate fi lipit și agățat pe perete.

Puzzle cu 1500 de piese – Greenwich Village, New York

Un frumos puzzle cu 1500 de piese, care îți asigură o experiență unică de evadare din viața de zi cu zi și ore îndelungate de relaxare. Pachetul include și lipici special, cu ajutorul căruia, odată ce puzzle-ul este asamblat, acesta poate fi lipit și agățat pe perete. 

Puzzle cu 1000 de piese – Primii oameni pe Lună

Acest puzzle ilustrează o lucrare artistică realizata de Robert McCall, ai cărei protagoniști sunt primii oameni care au ajuns pe Lună. Pachetul include și lipici special, cu ajutorul căruia, odată ce puzzle-ul este asamblat, acesta poate fi lipit și agățat pe perete.

Jocurile de puzzle prezentate au fost selectate din mult mai multe care se găsesc în magazinul online jucaresti.ro de unde mai poți surprinde copilul tău sau poți face un cadou inspirat cu următoarele categorii de produse: jocuri și jucării educative, cutia cu jucării, art&craft, jucării de exterior, camera copilului, cărți și mape.

Tu obișnuiești să practici jocul de puzzle ca hobby pentru învățare, creativitate, memorie, logică?

Sursa articolului: jucaresti.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s