Ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață

Nici nu concep diminețile mele fără o ceașcă mare de cafea neagră, concentrată, caldă, amăruie, aromată împreună cu viciul meu asociat cu care îmi prelungesc plăcerea și împreună le savurez îndelung, ca și când pentru ele mă trezesc și fără ele nu sunt în stare să îmi continui ziua la capacitate maximă. Indiferent cât de matinal ar trebui să îmi desfășor activitățile zilnice, în fiecare seară îmi calculez timpul și pun ceasul să sune astfel încât să am timp să îmi beau cafeaua acasă.

Eu nu cred că băută în cantități moderate cafeaua ne poate face rău, ci consider că este o sursă bună de antioxidanți benefici pentru sănătate. În plus, în mod obișnuit am tensiunea foarte mică fără a fi bolnavă de inimă, iar cafeaua mă ajută să ajung la valori acceptabile și îmi dă energia necesară ca să funcționez în parametri normali, sau cel puțin eu astfel de efecte benefice percep în organism.

Ce cafea consum?

Cred că am băut cam toate tipurile de cafea cunoscută însă, de la o vreme, dacă tot beau zilnic multă cafea care de la o anumită cantitate poate dăuna organismului, atunci mi-am zis că trebuie să consum cafea de bună calitate și am câteva mărci preferate ale căror produse le alternez. În general prefer cafeaua neagră, bună, concentrată, amară, simplă și nici nu mă gândesc că ar trebui să mă dezobișnuiesc de a o consuma, ori să mi se interzică să o consum din motive de sănătate.

De curând am încercat o cafea proaspăt prăjită Etolia de la Kfea.ro și am avut surpriza în primul rând să fie ambalată în cutie metalică ceea ce mă încântă pentru că își păstrează intactă aroma și tăria, în al doilea rând să găsesc în cutie cafea boabe pe care mi-am măcinat-o personal în râșnița electrică – imaginează-ți cu ce miros proaspăt și puternic de cafea măcinată – și în al treilea rând să îmi rezulte un preparat de bună calitate, cu gustul plăcut de cafea aromată, dar totuși diferită de alte cafele.

Sursa fotografiei: arhiva personală

Sursa fotografiei: arhiva personală

Etolia este o cafea proaspăt prăjită cu o miscelă ideală și un grad de prăjire special pentru prepararea unei savuroase cești de cafea. Cafeaua proaspăt prăjită este o categorie aparte de cafea, care se aduce verde în țară și se prăjește local, pentru a fi cât mai proaspătă posibil. Astfel, se poate savura la nivelul său maxim de aromă. Fiecare origine are alte nuanțe, alte note, altă savoare. 

Kfea.ro este un magazin de cafea, primul și cel mai mare Coffee Shop online din România, cu o vechime de peste 15 ani, timp în care au oferit clienților experiențe plăcute prin comercializarea unor produse de calitate: de la o multitudine de sortimente de cafea (boabe, măcinată, capsule și nu numai), la aparate de cafea și produse de întreținere, produse de vending, ceai, ciocolată caldă etc.

Sursa fotografiei: arhiva personală
Sursa fotografiei: arhiva personală

Așa se manifestă dependențele?

Dimineața eu nu mă trezesc cu gândul să îmi pregătesc micul dejun, să fac jogging sau alt sport, ci primul lucru pe care îl fac în bucătărie este să prepar cafeaua. Acest obicei este cimentat de-a lungul vieții mele în care zilnic m-am comportat așa și se desfășoară cu o prealabilă pregătire în ziua anterioară când verific dacă mai am cafea și alte produse necesare a doua zi dimineața, iar dacă lipsește ceva plec la cumpărături.

Dealtfel nici nu am o oră la care să beau ori să nu beau cafea, ci beau cafea pe parcursul zilei ori de câte ori simt nevoia chiar dacă este seara târziu și mai am de lucru pentru că așa mi-am obișnuit organismul. Ador pauzele de cafea și țigară și nu îmi doresc să mă debarasez de aceste obiceiuri pe care le practic singură sau cu familia, colegii, prietenii și musafirii în timpul liber, chiar dacă m-am gândit de multe ori să reduc din cantitățile pe care le consum.

Consider cafeaua și tutunul obiectul unor plăceri nevinovate și plătesc prețul pentru ele pentru că scopul fiecărui om în viață este să își asigure cât mai multă plăcere și să evite durerea. Probabil că nu m-ar durea nimic dacă nu mi-aș bea cafeaua și nu mi-aș fuma țigările, dar nu sunt interesată să aflu cum ar fi viața mea fără ele pentru că le iubesc prea mult și nu am ce pune în loc cu aceleași efecte asupra mea din tot ceea ce am încercat înlocuitor din comerț.

Pro sau contra cafelei?

Mai nou îmi place cafeaua Etolia de la Kfea.ro cu care cred că voi avea o prietenie de lungă durată: în fiecare dimineață ne vom da întâlnire în bucătărie și ne vom petrece ziua împreună.

Sursa fotografiei: arhiva personală

Nu înțeleg persoanele care nu consumă cafea, beau numai o cafea slabă dimineața, sau beau cafea numai până la prânz pentru că nu mai dorm noaptea, considerând că și-au format o asociere mentală falsă că nu trebuie să doarmă pentru că au băut cafea. Există în rândul acestora și persoane care ne blamează pentru că bem cafele și fumăm țigări de parcă am fi paria sau le-am consuma banii și sănătatea lor.

Nu recomand nimănui să își formeze vicii sau dependențe care îi pot dăuna sănătății și nici nu îi încurajez să continue pe cei ce au astfel de deprinderi, ci dimpotrivă consider că o viață moderată cu un consum echilibrat de fructe, legume, proteine și alte produse naturale ajută mai bine organismului decât o fac dacă își formează obiceiurile mele.

Tu ce părere ai despre efectul cafelei asupra ta: consumi cafea și consideri că ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață, o consumi cu moderație ori ești împotriva cafelei și pentru ce considerente?

Sursa articolului: Kfea.ro

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 7 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață – Kfea.ro propus de Kfea.ro.

Publicitate
Categorii: Etichete: , , , , , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s