Petrecerea de Halloween, sărbătoarea tuturor sfinților

Ce reprezintă Halloween?

Sărbătorile tradiționale românești nu includ sărbătoarea de Halloween, aceasta fiind celebrată de majoritatea popoarelor occidentale și în special de americani care în cultura lor sărbătoresc toți sfinții în noaptea de 31 octombrie. Se pare că la venirea cetățenilor emigranți de origine irlandeză din Statele Unite ale Americii au importat și sărbătoarea de Halloween care se celebrează în unele țări sau regiuni din Europa pe data de 1 Noiembrie sau în prima sâmbătă din luna Noiembrie. După alte surse se pare că irlandezii ar fi dus cu ei în America lanterna lui Jack, un nap sculptat cu o lumânare în el.

Cam în același mod în care noi avem Pițărăii sau Colindețul tot așa se colindă de Halloween din casă în casă, numai că o fac copiii îmbrăcați în vrăjitoare, alte personaje sau mumii după dulciuri întrebând „Păcăleală sau dulciuri?”, iar dacă nu primesc dulciuri gazdei i se va juca o farsă sau păcăleală. Specific zilei este dovleacul sculptat în care se pune o lumânare și de regulă rezultă un cap de monstru cu dinți zimțați care reprezintă lanterna lui Jack cu o întreagă legendă țesută în jurul ei, precum și dulciurile și bomboanele care se dau micilor colindători costumați de sărbătoare.

Petrecerea de Halloween

Eu am lucrat în cadrul unei societăți comerciale multinaționale care sărbătorea Halloween-ul și am putut observa că ne-au organizat o zi specială, au împodobit sediul cu decorațiuni ca pentru orice altă sărbătoare cu baloane și figurine din hârtie colorată atârnate de tavane și pe la colțurile interioare și în plus cu dovleci, vrăjitoare cu fețe hidoase pe mături, păianjeni pe plase de paianjen precum și presărați din loc în loc, scheleți, copaci cu forme și crengi ciudate care parcă se aplecau să ne prindă și altele asemenea și au pus în mai multe locuri la îndemână coșulețe cu prăjiturele și bomboane și sucuri și cafele pentru angajați.

Mi-a trezit sentimente de curiozitate și uimire faptul că importăm o sărbătoare a altor popoare în timp ce sărbătorile religioase autohtone nu le cunoaștem, dar totodată îmi place să fac din orice zi o sărbătoare și mă și văd într-o bucătărie ultradotată pregătind în timpul liber meniul pentru petrecerea de Halloween.

Sursa fotografiei: Franke România

Dacă ar fi să organizez o astfel de petrecere de Halloween pentru prieteni acum aș ști cum să decorez locuința, însă fiind o sărbătoare organizată pentru români și totodată olteni ar trebui să pregătesc și preparate tradiționale românești și prăjituri de casă pentru că nu cred că musafirii noștri ar fi interesați de plăcintă cu dovleac, ceea ce n-am mâncat niciodată. Pentru asta ar trebui să îmi funcționeze cuptorul aragazului care, deși nu este vechi și stau aprinse gazele în el când îl pornesc, s-a defectat și nu mai funcționează decât dacă stau cu degetul sau mâna ca să apăs butonul în permanență cât timp am preparatele în cuptor.

Cred că aș încerca totuși și plăcinta specifică cu dovleac la cuptor pentru că nouă ne place câteodată să mâncăm dovleac turcesc copt în cuptor și nu cred că ar avea vreun gust neplăcut, ci acela pe care îl cunoaștem deja, doar că ar fi mai dulce, aromată și cu aspect frumos de prăjitură de casă, dar cum să stau atâta timp pe scaun apăsând butonul când cu o mână, când cu alta ca să nu amorțesc?

Cum să fac sarmalele, friptura și rulada de carne în asemenea condiții? Să zicem că pentru un blat de tort sau checuri ori foi pe dosul tăvii m-aș chinui circa o oră dar câteva ore pentru mâncare mi-e imposibil să stau nemișcată apăsând butonul cuptorului. Ar fi foarte simplu să comand mâncarea, însă pentru o nutriție sănătoasă tuturor ne place mâncarea gătită în casă și prăjiturile de casă din preparate proaspete și cât mai naturale.

Dotări necesare pentru organizarea petrecerii

Poate numai dacă îmi cumpăr un cuptor nou voi putea să fac din nou pe Bubulina-gospodina prin bucătărie pentru realizarea meniului unei petreceri. Am și văzut mai multe tipuri de aragaz sau de cuptor electric și plită separate la diferite magazine de la diferite branduri, însă dintre ele mi-a rămas gândul la un set pe care mi l-am format din plită și cuptor Franke care promit că fac foarte multe operațiuni, deși înainte nu cunoșteam brandul și are un preț considerat acceptabil pentru noi.

Personal nici nu am mai văzut un astfel de design la o plită pe gaz pentru că eu am un aragaz simplu cu 4 ochiuri și cuptor pe gaze naturale, iar în magazinele fizice sau online pe care le-am vizitat nu am văzut astfel de model la nici un alt brand. Chiar pot spune că nu am avut, nu am văzut la cineva astfel de dotări și mi-ar plăcea să le am și să le folosesc în bucătăria noastră, în special ca piese centrale aș vrea să am un model de cuptor Franke și un model ca plita Franke din imaginile de mai jos:

PLITA FRANKE MARIS FREE INOX FHMF 604 4G TC C Sursa fotografiei: frankemagazinonline.ro
CUPTOR FRANKE MARIS FMA 86 H BK Sursa fotografiei: frankemagazinonline.ro

Din descrierea produsului am reținut că plita pe gaz aleasă are finisaj inox, grătarele sunt de fontă, iar cele patru arzătoare au aprindere electronică integrată, cu finisajul din sticlă, are rezistență mare la șoc, iar designul este elegant și sofisticat. Plita Franke beneficiază de un dispozitiv special care întrerupe alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale a flăcării și are o garanție de 3 ani. Nu e minunată? Mie mi se pare extrem de frumoasă și de utilă.

Tot din descrierea produsului am aflat că acest cuptor selectat de mine are capacitatea mare a cuvei (71 litri), cu designul modern, elegant și actual, beneficiază de un sistem de curățare cu abur inclus, de închidere și deschidere amortizată a ușii, dar și de un program special de coacere a pâinii, clasă energetică A, cu garanție de 3 ani. Cred că nu greșesc cu nimic că îmi doresc acest cuptor Franke care în acest moment are și o importantă reducere de preț.

Cele două piese montate în bucătărie arată superb așa cam ca în imaginea de mai jos, doar că noi avem mobila în combinație de culori venghe și bej:

Sursa fotografiei: Franke România

Ar fi un bun prilej să ne cumpărăm tot de la ei și o hotă pentru că, deși ne-am propus de mai multe ori, încă nu am reușit decât să colorăm frecvent pereții de la fum cu aburi și să risipim banii ca să zugrăvim de mai multe ori cu amorsă și vopsea lavabilă.

Bineînțeles că văzându-le în magazinul online îmi doresc mai multe electrocasnice Franke precum și o chiuvetă Franke cu o baterie bucătărie Franke care sunt prezentabile ca niște bijuterii în orice bucătărie, cu toate că aș putea spune că am o chiuvetă de inox cu o baterie frumoase și de calitate, totuși nu sunt ca cele de la Franke, deși la vremea când le-am cumpărat le-am ales pe cele mai frumoase și mai bune din tot ce era pe raft într-un magazin fizic dar s-au mai învechit în câțiva ani de utilizare.

Dacă vrei și tu să vezi produse deosebite pentru utilarea modernă a bucătăriei cum poate că la fel ca și mine nu ai mai văzut până la Franke magazin online o poți face cu un clic pe acest link https://www.frankemagazinonline.ro.

Sursa fotografiei: Franke România

Până acum nu știam faptul că Franke este o companie fondată în Elveția, în anul 1911 și că extinsă la nivel global, aceasta are 70 de subsidiare în 40 de țări pentru care produce sisteme complete pentru bucătăriile de uz casnic și aplicații profesionale de food service, în domeniul preparării cafelei și în furnizarea soluțiilor de igienă.

Văzând produsele de pe acest site mi se pare că Franke a și realizat ceea ce și-a propus: să nu facă niciun compromis când vine vorba de calitate, inovație și stil, inspirându-i astfel pe clienți și transformându-i în adevărați ambasadori de brand; noile colecții au fost gândite special pentru a oferi o experiență inedită de utilizare; gama de produse Maris face ca bucătăria să devină spațiul preferat de întâlnire al familiei, Mythos aduce performanța ridicată în propria locuință, iar Smart nu lasă nicio dorință sau nevoie nesatisfăcută grație tehnologiilor adoptate.

Tu obișnuiești să sărbătorești Halloween-ul?

Mă bucur că am cunoscut magazinul online Franke în care am văzut produsele pe care mi le doresc nu numai pentru organizarea petrecerii de Halloween din acest an, ci ca bunuri de folosință îndelungată care prin prezența lor pot transforma în bucătărie de lux orice spațiu modest cu această destinație.

Mi-ar plăcea să importăm în cadru mai larg, chiar la nivel național, nu doar în plan personal și în cercuri restrânse sărbătoarea de Halloween pentru că pe de o parte sunt o fire religioasă și mă simt bine să știu că am o zi din an în care sărbătorim oficial toți sfinții, pe de altă parte pentru că iubesc petrecerile și colindul și mi-ar plăcea să îmi bată în ușă serii de copii îmbrăcați care mai de care mai haios strigând cu voci vesele ”Dulciuri sau păcăleală?”, iar eu să le dau multe bomboane și prăjiturele.

Nu-i așa că ar fi minunat și că ne-ar prinde bine tuturor un nou motiv de veselie colectivă? Tu cum te pregătești pentru aceasta sărbătoare? Ți-ar plăcea să poți găti preparatele cu ajutorul produselor Franke ca să organizezi petrecerea de Halloween, sărbătoarea tuturor sfinților?

Sursele articolului: Franke România, frankemagazinonline.ro, ro.wikipedia.org/wiki/Halloween

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 8 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Halloween… în stil Franke propus de Franke România.

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s