Terapie salină în oraș? DA, la Terra Salin!

Într-unul dintre ultimele articole de pe blog scriam despre bronhopneumonia netratată corespunzător care de vreo doi ani mi-a lăsat o tuse seacă de care mi-e imposibil să scap în sezoanele reci, chiar dacă am tot consumat siropuri pentru tuse și diferite pastile de supt din plante medicinale. Nu am încercat chiar toate produsele farmaceutice, însă cele administrate în acest timp promiteau că tratează tusea pe care nu au reușit să mi-o combată.

Pentru că mă deranjează să am o afecțiune pulmonară tocmai pe timpul pandemiei când spitalele nu au timp să trateze afecțiuni minore comparativ cu coronavirusul ucigaș SARS-CoV-2 și nici nu vreau să risc să mă infectez într-o instituție sanitară pentru consultații și tratament, consider că terapiile alternative sunt soluția care să îmi mențină plămânii funcționali până când se eliberează medicii de specialitate ca să mă vindece.

Răscolind internetul în căutarea unui remediu eficient am descoperit haloterapia pe care nu o cunoșteam, deși auzisem de terapiile efectuate în saline, dar nu aflasem că reprezintă o formă de medicină alternativă care dovedește prin multitudinea de studii clinice proprietățile benefice ale sării pentru a trata în mod natural diverse patologii.

Am citit că, simptomatologic, terapia cu aerosolii salini uscați duce la dispariția dispneei şi a tusei, fluidizând totodată secrețiile bronșice și ajută organismul prin stimularea celulelor care luptă împotriva agenţilor patogeni, iar ședințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală având efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului şi a bacilului pneumococic.

Am agreat imediat ideea însă, pentru că orașul nostru de provincie și împrejurimile nu oferă astfel de servicii și nici nu sunt o persoană aventuroasă care să colinde toate formele de relief în căutarea salinelor naturale, ci mai degrabă sunt o fire care preferă beneficiile civilizației urbane, am căutat o salină situată într-o localitate la care să putem ajunge cu transport în comun direct și unde există posibilități decente de cazare.

Așa am aflat de existența salinelor artificiale, un nou concept în țara noastră care oferă servicii terapeutice asemănătoare cu cele din salinele naturale.

Trecând de la un site la altul am ajuns la concluzia că cea mai modernă salină artificială din București, atât prin prisma aparatelor performante, cât și datorită evenimentelor organizate la salină este Terra Salin care oferă o experiență complexă, de la beneficiile terapiei respiratorii și activitățile senzoriale, până la relaxare și dezvoltare culturală în cadrul atelierelor special concepute pentru copii.

Exact așa cum îmi doream, salina este deschisă în colaborare cu un medic specialist și oferă servicii terapeutice asemănătoare cu cele din salinele naturale, iar tehnologia la cel mai avansat nivel garantează eficiență terapeutică, echipamentele medicale și sistemul performant de ventilație reprezentând avantaje strategice față de oricare altă salină artificială de suprafață din București. 

Avantajele nu se opresc aici pentru că cele 45 de minute petrecute la Terra Salin echivalează cu 4-5 ore petrecute într-o salină naturală. O cură de tratament pentru imunitate ar trebui să includă minimum șapte ședințe consecutive, iar cele de întreținere săptămânală sunt și ele esențiale. Din fericire, amplasarea urbană a salinei permite vizite constante și mai accesibile decât în cele naturale, în ceea ce privește timpul și bugetul alocat.

Când am văzut indicațiile și contraindicațiile pentru terapie respiratorie la Terra Salin mi-am dat seama că este exact ceea ce aveam nevoie și că este situată unde doream întrucât ultima minivacanță dinainte de pandemie am petrecut-o împreună cu soțul meu în București unde ne-am petrecut timpul excelent.

Nu am ratat ocazia să ne plimbăm prin grădina botanică și prin marile parcuri, am vizitat muzeele, centrul vechi, câteva biserici vechi, un anticariat, am fost și la palatul Parlamentului unde erau găzduite două evenimente pentru public la care am participat, ne-am bucurat din tribune de un meci de fotbal al echipei naționale care s-a jucat pe stadionul Arena Națională, ne-am plimbat foarte mult, am circulat mult cu metroul și am fost cazați bine într-un hotel situat în zonă bună.

A fost superb timpul petrecut de noi ca pietoni prin capitală, astfel încât nici nu îmi doream să mai plec, iar când vacanța s-a sfârșit mi-am propus să revenim ca să repetăm experiența cu noi obiective de vizitat și evenimente la care să participăm.

Pandemia ne-a anulat brutal planurile de vacanțe, însă vreau să văd și partea plină a paharului și să îmbin utilul cu plăcutul atât cât ne dau voie restricțiile impuse de autorități, iar Terra Salin funcționează în prezent pentru că furnizează servicii de sănătate.

Am ales Terra Salin și din considerentul că săptămânal organizează diferite evenimente, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, de la teatru pentru copii, știință în salină, ateliere de lectură, muzică, origami până la yoga. Momentan, evenimentele sunt suspendate, dar cu siguranță vor reveni la ele odată ce incidența cazurilor îmbolnăvirilor de Covid 19 va scădea.

Mediul hipersalin și steril, triajul telefonic, ventilația și lămpile UV din recepție și grupul sanitar asigură un microclimat sigur pentru a vizita această salină artificială unde sunt prevenite și respectate toate măsurile de protecție sanitară în vigoare.

Am constatat că Terra Salin are oferte de tratament atât pentru cei singuri, cât și pentru familii cu copii, precum și pentru seniori, care beneficiază de reduceri, copiii cu dizabilități beneficiind de o reducere în procent de 40%.

Observând pe site-ul terra-salin.ro că durata recomandată pentru tratament este de minimum șapte ședințe consecutive pentru a se resimți efectele benefice și, studiind oferta de prețuri, am ales un pachet de 10 ședințe pentru două persoane ca fiind cel mai avantajos atât ca preț cât și pentru îndeplinirea condiției de durată a vacanței noastre.

A fost o alegere bună pentru economia considerabilă realizată și pentru banii utilizați inteligent decât dacă am fi plătit ședințe individuale desfășurate pe o durată mai mare de timp în care ar fi trebuit să efectuăm de fiecare dată și cheltuieli de transport din și în provincie unde domiciliem la 300 de kilometri de locația salinei, sume care cumulate depășesc cu mult contravaloarea cazării acceptabile în București pentru un concediu de 10 zile.

Dacă ți s-a recomandat terapie salină pentru unul dintre membrii familiei, ori dacă la fel ca noi te bucuri de vacanță în capitală, sau dacă doar ești în trecere prin București și ai o oră liberă îți recomand o vizită la Terra Salin unde, într-un timp relativ scurt, te vei convinge că este un loc care merită bifat pe agenda cu obiective de vizitat cel puțin pentru relaxare și distracție în weekend, dacă nu ca metodă de tratament pe durata mai multor ședințe.

Sper că nu am aflat ultima, iar restul știați toți că haloterapia modernă ajută tot mai mulți oameni care suferă de probleme respiratorii, de la poluare și smog la boli aeriene, polen și toxine, în salina artificială unde, în camera de sare, microparticulele sunt inhalate și pătrund în adâncul plămânilor, bronhii, bronșiole și alveole cu efecte tămăduitoare.

Tu știai până acum că poți beneficia de terapie salină în oraș la această salină artificială? Dacă articolul meu nu îți transmite o noutate, descrie-ne experiența ta la Terra Salin și modul în care te-au ajutat să îți recapeți sănătatea, să te distrezi și să te relaxezi.

Sursa articolului: terra-salin.ro.

Sursa fotografiilor: Terra Salin, facebook.com/terrasalin2021

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 13 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Terapie salină în oraș? DA, la Terra Salin!

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s