Sărbători de iarnă cu brazi de Crăciun

Nicio sărbătoare din cursul unui an calendaristic nu se compară cu frumusețea obiceiurilor creștine pe care le aduce sărbătoarea nașterii Domnului Isus Cristos în data de 25 decembrie a fiecărui an. Așteptăm cu nerăbdare Pițărăii sau Colindețul, pregătirea meniurilor tradiționale, decorarea caselor cu ghirlande luminoase și brazi de Craciun, prima și a doua zi de Crăciun urmate de Sfântul Ștefan, cadourile cu surprize, distracțiile, odihna și apoi cele câteva zile de pregătiri pentru Revelion când continuăm cu alte distracții până la Bobotează și Sfântul Ion.

Ce săptămâni minunate petrecem anual, pe rit nou sau pe rit vechi, în ritm de colinde, cu clinchet de clopoței, miros de brad, cete de urători, zăpadă și aer curat, mese îmbelșugate ce reunesc cu bucurie familiile extinse și prieteni, surprize și cadouri frumoase, distracții cât mai multe și tot ce înseamnă sărbătorile de iarnă la nivel personal, familial și național, în contextul mai larg al continentului sau planetei la toți cei ce recunosc și țin aceste zile festive.

Confruntarea brazilor de Crăciun

În familia noastră așteptăm cu nerăbdare sărbătorile de iarnă și respectăm cu plăcere majoritatea tradițiilor creștine de Crăciun, fiind o sărbătoare cu dublă importanță pentru că este și ziua mea de naștere, abia așteptăm în fiecare an extaziați să împodobim casa și bradul cu decorațiuni și cadouri, dar ce brad să împodobim? Ne dorim și mirosul specific de brad natural în toată casa, dar totodată vrem să contribuim și la menținerea unei lumi sustenabile, ne dorim și aspectul unic cu simbolistica bradului natural, dar și economiile și confortul pe care ni le asigură un Brad Artificial.

depozituldebrazi.ro/brad-artificial-aspect-real-full-3d-siberian-green/

Una dintre amintirile frumoase în familia noastră care ne aduce zâmbetul pe buze ori de câte ori împodobim bradul de Crăciun sau când discutăm despre achiziționarea lui este aceea când, în urmă cu mulți ani, ca tânără soție, văzând în oraș persoane care cărau brazi naturali pe stradă, m-am gândit să îi fac o surpriză frumoasă soțului care era la serviciu, să cumpăr un brad frumos pe care să îl împodobesc și să îl aștept cu tot ce se pune în brad și sub brad ca să îi văd explozia de încântare și să ne bucurăm împreună.

Un gând frumos pe care l-am pus imediat în aplicare: am mers în târgul de brazi amenajat undeva departe de casă în afara pieței din orașul nostru de provincie și, după ce am studiat bine ofertele l-am ales pe cel care mi-a plăcut mai mult fiind înalt, verde, cu miros superb, cu crengi multe, cu coroană bogată, o splendoare de copac pe care l-am cumpărat și de abia l-am cărat până acasă traversând orașul și urcând cele trei etaje până în apartamentul în care locuim în zonă semicentrală.

M-am chinuit grăbită precum Ivan Turbinca cu dracii să îl cioplesc empiric cu un cuțit de bucătărie complet nepotrivit să ascută lemnul ca să intre în suportul metalic al unui cuier vechi și să stea drept, dar în final am reușit să îl instalez. Și mai grăbită ca să nu mă prindă soțul înainte de a termina de pregătit surpriza l-am împodobit exemplar cu decorațiuni specifice, iar într-un final l-am privit mulțumită și fericită pentru că era cel mai frumos brad cu care am pregătit cea mai frumoasă surpriză de până atunci în cuplu.

Am închis ușa sufrageriei și așteptam cu nerăbdare să vină soțul acasă ca să explodeze de surpriză, iar eu să îl privesc și să savurez momentul mândră de fapta mea. Într-un final a venit ora la care am auzit cheia soțului răsucindu-se în yală și am sărit la ușa de la intrare în apartament ca să îl întâmpin, să deschid la timp ușa sufrageriei și să strig fericită: ”Surpriză!”.

Soțul meu a privit din holul de la intrare prin ușa deschisă surpriza mea și, în loc să îi văd încântarea pe chip, mi s-a părut că treptat îi pică mușchii feței în timp ce mă chestiona: Ce-i cu ăsta aici? Cine îl aduse? Cum ajunse aici? Cam contrariată i-am înșirat povestea cum am mers eu să cumpăr bradul și cum l-am cărat cu greu, cum l-am cioplit și mai greu, l-am împodobit rapid ca să îi fac lui o surpriză, dar vedeam că lipsea cu desăvârșire reacția de surpriză plăcută, ci dimpotrivă parcă își alimenta progresiv neplăcerea.

De-a dreptul supărat mi-a spus între altele că trebuie să iau podoabele din el și să îl arunc. Și mai contrariată am întrebat: Ce ai dragă cu bradul de nu îți place? la care a răspuns: Ăsta nu e brad, e molid!, reamintindu-mi nu prea drăguț că am locuit niște ani la munte în Valea Jiului și ar trebui să cunosc diferența. Cât efort am depus și câtă manoperă am efectuat pentru un eșec, astfel încât am regretat faptul că nu am luat un brad artificial cu care nu puteam să greșesc.

depozituldebrazi.ro/brad-artificial-de-lux-cu-ace-full-happy-forest/

Mi-am privit uimită frumosul copac și nu vedeam nici un indiciu că nu este brad ci este molid: verde era, ace avea, înalt era, crengi multe și coroană bogată avea, mirosea a conifere, care-i diferența? Am împodobit ulterior, la fel ca și până atunci, un brad natural, dar mi-am cumpărat și un Bradut artificial cu înălțimea sub 50 cm cu tot cu suport din plastic pe care de regulă îl împodobeam ca să îl punem pe masă în camera de zi (fosta bucătărie) de lângă bucătărie (fost balcon) unde petrecem zilnic cel mai mult din timpul liber.

Confruntarea anuală dintre bradul natural și bradul artificial pentru împodobirea caselor de sărbătorile de iarnă este de fapt o parte din confruntarea noastră cu mediul înconjurător rezultând problemele de mediu pe care le-am creat prin desființarea iresponsabilă a pădurilor, dar care oricând dorim pot să fie stopate prin comportamente responsabile, respectând fiecare în mediul nostru de viață cât mai multe dintre practicile ecologice și legislația privind mediul în măsura în care ni se aplică. Un bun început ar putea fi renunțarea la bradul natural de Crăciun și cumpărarea unui brad artificial.

Brad artificial versus brad natural

Ca să nu uit prea repede momentul, molidul meu, la fel ca orice alt brad natural anterior sau ulterior pe care l-am cumpărat mi-a lăsat o mulțime de ace pe covorul din sufragerie și peste tot pe la intrarea în apartament și pe unde umblasem cu el prin casă și pe balcon ca să îl cioplesc, astfel încât am pus aspiratorul de mai multe ori și tot mai apărea câte un ac în zilele următoare.

Am îndrăgit imediat noul nostru brăduț artificial frumos împodobit în culori vii care ne înviorau atmosfera în camera de zi și m-am gândit cât de confortabil fusese pentru mama în fiecare an să scoată oricând dorea bradul ei artificial din folia de plastic și să îl împodobească, iar după sărbători să îl strângă puțin, să îl pună la loc în sacul de plastic special și apoi la locul lui din casă unde să nu ne încurce în cursul anului.

Am felicitat-o în gând pentru că trăise atâția ani fără disconfortul de a-l căuta și de a-l căra din piața de brazi până acasă, fără stresul că nu încape în suport, fără cioplituri cu mijloace empirice, fără să depindă de nimeni în tot procesul pregătirii bradului de Crăciun, fără ace împrăștiate peste tot prin casă.

Soțul meu nu a fost de acord cu ideea mea să cumpărăm și noi unul mare artificial pentru anul următor dar, minune, fix înainte de Crăciunul din anul următor mătușa mea mi-a făcut cadou un Brad Artificial de aproximativ 1,5 m înălțime care îi rămăsese ei mic 😅 pentru că voia să își ia altul mai mare.

depozituldebrazi.ro/brad-artificial-cu-aspect-real-cu-ace-full-3d-siberian-snow/

În acest mod de mulți ani noi împodobim de Crăciun doi Brazi Artificiali, unul mare pentru sufragerie și unul mic pentru camera de zi și am fost tot timpul mulțumită de aspectul lor, chiar dacă s-au cam demodat și necesită înlocuire. Este incontestabilă și probată în casa noastră, în casa mamei, în casa mătușii mele durata mare, de peste un deceniu, de utilizare a câte unui brad artificial comparativ cu o săptămână sau două săptămâni cât păstrăm în locuințe un brad natural.

La ultimele două sărbători anuale de Crăciun am renunțat și la toate decorațiunile pentru brad confecționate din materiale care se pot sparge sau care pot să curenteze ori să se aprindă pentru că avem o superbă pisicuță maidaneză cu care conviețuim și care în perioada sărbătorilor de iarnă este responsabilă cu cățărarea în bradul artificial mare din sufragerie și dărâmarea acestuia de câteva ori pe zi, iar brăduțul artificial mai mic îl ținem împodobit pe combina frigorifică din motive lesne de înțeles.

Mă gândesc cu groază pentru câte ace de brad ar fi trebuit să pun aspiratorul și să adun cu mâinile de pe covor zilnic dacă bradul din sufragerie ar fi fost natural și era luat la trânte de pisică de câteva ori pe zi. Dacă vei avea un animal de companie, sau dacă deja ai unul pe care îl iubești și îți place să se joace în voie cu tot ce îl face fericit, te sfătuiesc să alegi un brad artificial și decorațiuni sigure, dacă nu vrei neapărat să te gândești la considerentele ecologice pentru care trebuie să alegem întotdeauna produse prietenoase cu mediul și la economiile pe care ți le-ar aduce utilizarea unui brad artificial.

Nu am depus într-un cont bancar banii pe care nu i-am cheltuit pentru cumpărarea brazilor naturali în fiecare an, pe instalațiile și pe decorațiunile din sticlă sau alte materiale care se tot spărgeau ori se defectau, însă i-am cheltuit pentru achiziționarea altor produse pe care le-am folosit și ne-a fost mult mai bine cu acești bani economisiți în acest mod decât fără ei, nu ești de aceeași părere?

Totodată, datorită nouă și datorită altor persoane care folosesc brazi artificiali, nenumărați brazi naturali nu au fost tăiați, știind cât de greu crește un brad, cât de greu se regenerează o pădure de brazi și luând în considerare defrișările de orice natură care ne-au lăsat fără păduri și fără toate beneficiile pe care le aveam de la mediu datorită existenței lor și au contribuit la încălzirea globală care ne va distruge planeta în timp.

De unde cumpărăm brazi artificiali și cum îi alegem

În funcție de locul de unde alegem să cumpărăm bradul artificial, de modelul, mărimea și materialul din care este confecționat prețurile variază, iar costul unuia poate fi mai mic sau egal cu cel al unui brad natural, deci investiția ar fi amortizată încă din primul an de utilizare, dar cu o durată de viață incertă, sau poate fi mai scump și de o calitate net superioară care rezistă ani în șir fără să își schimbe forma.

Sigur că dacă vom cumpăra un brad artificial ieftin, atunci ieftin va fi și aspectul lui în casă indiferent cu ce îl vom împodobi, iar durata de utilizare ne va dezamăgi. Dacă facem economii în toate cazurile în care mergem la cumpărături alegând cele mai ieftine articole existente pe piață, cel mai sigur vom primi produse fix de acei bani puțini în care intră cheltuielile de producție, transport și profitul, rămânând o sumă mult mai mică pentru calitatea materialelor utilizate, deci nu trebuie să ne mire dacă ne îmbolnăvesc organismul sau dacă ne rănesc ori se dezintegrează în utilizare, în funcție de destinația lor.

Pentru că noi cunoaștem din experiențele membrilor familiei noastre extinse beneficiile achiziționării și utilizării unui brad artificial de bună calitate, în perioada următoare vom cumpăra online unul dintre modelele de brazi artificiali cu aspect natural de la Depozitul de Brazi unde multitudinea de modele disponibile satisface orice preferințe: brazi clasici, colorați, full 3D, ninși, cu conuri, cu vâsc, din categoriile: brazi artificiali cu aspect natural, brazi artificiali full 3D, brazi artificiali ieftini, brazi artificiali cu zapada, brazi artificiali foarte bogati, brazi artificiali smart precum și decoratiuni pentru Craciun.

depozituldebrazi.ro/brad-artificial-de-lux-cu-ace-full-3d-royal-pine/

Nu este prima dată când vom face o achiziție online, pentru că obișnuiam și înainte de pandemia de Sars-Cov-2 să facem cumpărături online, însă de aproape doi ani am intensificat numărul comenzilor renunțând la cumpărăturile fizice aproape complet în primul rând pentru evitarea aglomerației și reducerea contactului social din magazinele fizice, pentru economie de timp, dar și pentru oportunitatea de a comanda oricând pentru că online este mereu deschis, precum și pentru comoditatea de a primi coletele obișnuite la ușa locuinței, iar cele grele în parcarea de la colțul blocului.

Pentru astfel de considerente apreciez foarte util modul facil și comod prin care ne putem achiziționa bradul artificial din magazinul online depozituldebrazi.ro pe care te invit să îl vizitezi ca să descoperi modele de brazi pe care nu le întâlnim în orice magazin fizic. În plus, toate comenzile în valoare de minimum 700 lei beneficiază de transport gratuit în orice localitate din România, iar în cazul în care suntem nemulțumiți de produsul cumpărat, termenul de retur este de 14 zile.

Tu cum vezi confruntarea anului Bradul Natural versus Bradul Artificial, care crezi că va câștiga în acest an? Iubești sărbătorile de iarnă cu brazi naturali de Crăciun, sau alegi bradul artificial și planeta verde ?

Sursa articolului: depozituldebrazi.ro

Sursa fotografiilor: Depozitul de Brazi, depozituldebrazi.ro, fotografia de copertă: prelucrare în Canva

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 22 a concursului SuperBlog 2021, a 23-a ediție a proiectului, care se desfășoară între 1 octombrie – 2 decembrie 2021, titlul probei fiind: Brad Artificial vs. Brad Natural – Confruntarea brazilor de Crăciun.

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s