COVID-19 a existat și există dincolo de orice conspirații imaginate

De la începutul pandemiei, stând mai mult în casă timp de aproximativ doi ani, m-am tot documentat aproape zilnic, mai mult sau mai puțin, despre evoluția cazurilor de Covid-19 și a ororilor pe care le-a produs. Știrile erau contradictorii, dar în special cele oficiale susțineau existența și gravitatea virusului.

Alte surse de informare îl contestau descriind o conspirație mondială, niște cipuri pe care vor unii să ni le injecteze odată cu vaccinurile etc. Am încercat pe parcurs să mă mențin cerebrală și să nu mă las influențată de nici una dintre tabere mai mult decât permite propria conștiință, educația și bunul simț.

Citeam și acum, la fel ca periodic dealtfel, informațiile oficiale din buletinul de presă de azi, 26 ianuarie 2022, ora 13, al Grupului de Comunicare Strategică cu cifrele oficiale, catastrofale aș zice:

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară. 4.375 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. ”

Niciodată în cei doi ani de pandemie nu au fost atât de multe noi infectări într-o singură zi. Dacă nu ar exista reinfectările și infectările persoanelor deja vaccinate aș zice că numai inconștiența îi determină pe unii să se expună bolii și morții ambiționându-se să nu se vaccineze.

Aș crede că această bravadă și nevoia de a se simți diferiți și de a primi atenție îi determină să se expună pe ei și pe noi toți ceilalți pericolului de a ne infecta. Dar e clar din statistici că vaccinul nu este sigur și că în prezența virusului nu prezintă garanția că nu ne infectăm, deci m-am vaccinat degeaba.

Testarea și testele Covid-19

Dacă ai simptome asemănătoare cu cele de răceală sau suspectezi că ai putea fi infectat/ă îți sugerez să mergi la medicul de familie, la DSP-ul din localitatea ta, la orice cabinet medical sau în ultimă instanță la Urgențe, deși aici ar trebui lăsați să asigure alte urgențe dacă nu ai o urgență medicală.

Este bine să te supui unei testări privind prezența bolii Covid-19 în organism, să primești un diagnostic competent, să te ia în evidențe, să îți prescrie și să îți administreze un tratament dacă este cazul și să primești sfaturi utile pe care să le urmezi chiar dacă nu ești de acord cu ele. Sper să nu fie cazul, ci doar eventuale alarme false.

Dacă te preocupă sănătatea ta, a familiei tale, a rudelor, prietenilor, colegilor, cunoștințelor sau a altor persoane cu care intri în contact social atunci poți să îți faci periodic teste rapide de Covid-19, inclusiv pentru varianta Omicron a virusului pandemic, pe care le-am găsit la prețuri accesibile la farmacia online helpnet.ro.

Tot aici vei găsi mai multe tipuri de teste dintre care să alegi ce apreciezi necesar sau ce te sfătuiește medicul tău de familie sau cel curant. Ți le-ai putea achiziționa pentru orice eventualitate și să mergi cu ele la medicul de familie ca să te ajute la testare.

Tot în această farmacie online vei mai găsi vitamine și minerale, o gamă largă de suplimente alimentare și cam toate medicamentele care se pot comanda online fără prescripție medicală, precum și multe game de dermatocosmetice și de produse cosmetice de care ai putea avea nevoie. Comanda se poate face online cu livrare gratuită la oricare farmacie HelpNet dorești ori prin curier la domiciliul tău sau oriunde dorești în România.

Vaccinarea și vaccinurile Covid-19

Văzând numărul imens de noi infectări, nu îi înțeleg pe cei ce blamează certificatul doveditor al vaccinării pentru că nu este decât o simplă aplicație pe telefon pe care îl prezinți spre scanare la nevoie; nu e nici o greutate, nici un inconvenient și nici nu durează mult să prezinți o astfel de dovadă și să se facă o astfel de verificare.

Nu înțeleg nici autoritățile de ce l-au impus dacă nu există obligativitatea vaccinării sub vreo sancțiune pecuniară și nu există nici garanția că, odată vaccinat, pe o perioadă determinată nu mai prezinți nici un risc să te contaminezi pe tine ori pe ceilalți.

În familia noastră ne-am vaccinat de trei ori cu Pfizer din dorința de a ne proteja pe noi și pe ceilalți, de a contribui cu responsabilitate la sănătatea publică și de a nu o pune în pericol în nici un mod cu bună știință. Într-o altă ordine de idei am făcut-o dintr-un sentiment de conformare la regulile impuse sau recomandate de autorități în societate, dintr-un sentiment de conștiință civică.

Nu în ultimul rând ne-am vaccinat din dorința de a avea încredere în specialiști și în autorități chiar și atunci când aceștia uneori lasă de dorit. Un amalgam de sentimente și convingeri amestecate au condus la vaccinarea mea și aș face-o din nou, deși nu am convingerea fermă că am ales corect.

Presupun că foarte mulți, la fel ca și noi, s-au vaccinat din astfel de motive fără a cunoaște nici unul ce conțin vaccinurile, la ce ne expunem, câtă siguranță ne conferă și alte amănunte necesare ca să ne dăm un consimțământ informat pentru care ne-au luat câte o semnătură înainte de fiecare vaccinare cum că informarea și consimțământul voluntar și conștient s-au produs.

Ei bine nu este așa, nu știm ce conțin și la ce ne folosesc, nu am știut nici la momentul vaccinării și mi s-a părut foarte dubios faptul că producătorii și cei care le-au pus pe piață au cerut și au fost exonerați de responsabilitatea pentru eventualele efecte secundare sau adverse.

Nu procedezi așa când ești corect, cinstit, de bună credință și pui pe piață un produs sigur pentru populație, pe care l-ai creat potrivit conștiinței și crezului tău profesional, ci garantezi cu reputația și averea ta și te supui consecințelor legale dacă ai greșit producând efecte secundare sau adverse în masă.

Nu am avut efecte adverse la nici una dintre cele trei doze de vaccin, deși am auzit de astfel de cazuri. Nu am crezut niciodată că vrea cineva să îmi introducă ori că mi-a introdus mie cipuri în organism odată cu vaccinurile și nici nu am crezut că marii magnați ai lumii au inventat virusul ucigaș, l-au scăpat voit de sub control și au inventat un vaccin ca să controleze, să urmărească ori să rărească populația de pe glob.

Conspirații și considerații despre … nimic

Chiar m-am distrat de câteva ori auzind scenarii că multimiliardarii planetei au făcut ei așa niște conspirații mondiale, au bătut palma și și-au sărăcit averile ca să inventeze cipuri, să le producă și să le implanteze în masă ca să fure … ce informații din creierele noastre?

Să fim serioși zic! Oamenii ăștia sunt preocupați de dezvoltarea unor coloși de antreprenoriat, de cercetarea spațiului cosmic și a altor aspecte complexe etc. Nu cred că ar pierde timpul să urmărească în evoluțiile și manifestările zilnice coeficiente de inteligență reduse, mediocre sau acceptabile.

Da, dacă am fi genii aș zice că ar putea fi interesați să cerceteze cum arată și cum ne funcționează creierele, dar cum nu suntem toți genii, ce i-ar putea interesa la noi vreodată? Exact nimic, ba chiar cred că s-ar simți confortabil dacă i-am lăsa în pace să creeze și să dezvolte ceva inovativ.

M-am mirat că nu se gândește nimeni dintre conspiraționiști cum de sunt puse câte cinci cipuri într-o sticluță din care se fac câte cinci vaccinuri, cum de înoată și nu se strică ele, cipurile așa micuțe, în mediul lichid, cum le nimerește să le extragă din sticluță cu acul de seringă fix câte unul de persoană etc.

Gândind eu la astfel de amănunte la auzul discuțiilor de la televizor, mi-am imaginat cu groază ce dezordine trebuie să fie în mintea cuiva care a dus astfel de raționamente până la capăt ca să stabilească scenariul unei conspirații.

M-a ferit Dumnezeu de a-mi imagina conspirații mondiale, deși nu am nici o convingere că știu care este adevărul, de ce ni s-au întâmplat toate acestea timp de doi ani și de ce încă nu se întrevede un moment de final al pandemiei de Covid-19 cu toate tulpinile și variantele lui. Adevărul poate fi oricare dintre variantele care au circulat sau unul care nu s-a descoperit încă, iar eu nu pretind că îl știu.

A fost reprezentată în spațiul public și o parte a populației care nu crede că virusul există, că pandemia există, că spitalizările, tratamentele și decesele de Covid-19 sunt reale etc. Ar fi grav pentru că înseamnă că autoritățile, cadrele medicale și alți specialiști ori sunt nebuni și mimează o pandemie, ori sunt nebuni, poartă costume de cosmonauți și ucid oameni în spitale cu bună știință. Nu am crezut un astfel de scenariu și sper că nu este adevărat.

Eu chiar am crezut și cred că virusul SarsCoV2 și boala COVID-19 au existat și există dincolo de orice conspirații imaginate și nici nu mi s-a părut că au fost exagerate de autorități și presă. De fapt nici nu cred că mă interesează în mod deosebit adevărul despre pandemie, important fiind ca autoritățile și specialiștii să gestioneze cât se pricep de bine situația nemaiîntâlnită ca să revenim la normalitate cât mai repede posibil pentru ca populația să nu își smintească mințile irecuperabil.

Nu mă interesează cum au făcut licitațiile, cine au fost câștigătorii licitațiilor și ce legături de rudenie sau de partide au, nu mă interesează câți bani au aruncat util sau aiurea în timpul pandemiei, nu mă interesează nimic din ce au făcut greșit din nepricepere sau cu bună știință și nici ce motive au avut ori să suporte vreo consecință legală pentru toată nebunia creată.

Nimic din toate acestea nu contează la acest moment când sunt un număr record de 34 000 de noi infectări într-o singură zi. Preocuparea normală este să ne aducem fiecare contribuția să se termine pandemia de Covid-19 și să revenim mai repede la normalitate, nu să stabilim vinovați.

Vinovați de multe lucruri poate chiar există între cei pe care îi vedem sau nu la televizor, însă important este că spre deosebire de alții ei au făcut lucruri, au luat decizii, au semnat înscrisuri, și-au asumat răspunderi, s-au agitat multe ore din zile și din nopți vreme îndelungată în timp ce noi ceilalți am stat și ne-am uitat la televizor contabilizându-le greșelile.

Acestea sunt autoritățile și aceștia sunt specialiștii pe care îi avem la acest moment și în ei trebuie să avem încredere pentru că alții nu avem să punem în loc, iar noi nu suntem în stare să gestionăm o pandemie în locul lor pentru că nimeni din cei în viață din țară nu s-a mai confruntat cu una și nu a mai gestionat o pandemie ca să aibă experiență și să nu mai facă nici o greșeală în activitate.

De aceea, dacă autoritățile și specialiștii zic să respectăm măsurile sanitare, atunci haideți să le respectăm întocmai, dacă zic să purtăm măști haideți să le purtăm pentru că dacă nu ne-am asfixiat și nu ne-au decedat neuronii până acum nu ni se va întâmpla nici de acum încolo. Dacă aceștia zic să ne spălăm pe mâini cu săpun timp de 20 de secunde, haideți să ne spălăm pentru că oricum ne spălam și înainte, iar spălatul pe mâini cu apă și săpun nu a ucis pe nimeni până acum.

Dacă specialiștii în majoritate recomandă vaccinarea, atunci haideți să ne vaccinăm ori de câte ori zic ei că n-or fi nebuni cu toții ca să ne omoare lent cu mai multe doze în timp ce ne studiază rezistența și efectele. De fapt familia și neamul meu ne-am vaccinat toți, majoritatea cu câte trei doze de Pfizer. Nu avem toți organismele la fel și nu pot să garantez că nu veți avea efecte secundare sau adverse, însă noi în familia mea nu am avut nimic important de suportat după vaccinări.

Stări normale mai bune sau mai rele am tot avut pentru că fac parte din viață, însă nu trebuie ca pe cele din zilele de după vaccinare să le punem pe seama vaccinului decât dacă diferă de cele pe care le cunoșteam deja și au o anumită intensitate. Dacă nu ar fi existat infectări ale persoanelor vaccinate aș zice că nu vă înțeleg de ce nu vreți să vă vaccinați cu toții și să scăpăm de pandemie.

Problema este că nu mai cred că vom scăpa de ea numai cu aceste vaccinuri, ci cred că mai trebuie ceva. Ceva facem greșit de este o rată de răspândire atât de mare și cumva ar trebui să ne aducem fiecare contribuția la diminuarea numărului infectărilor. Cred că mulți nu respectă măsurile sanitare și de distanțare fizică recomandate de autorități, nu poartă măști, nu s-au vaccinat, nu respectă carantinările individuale și autoizolările.

În plus, mai sunt cei răi care nu pot fără să plece peste tot prin lume în vacanțe și concedii, nu vor să gătească acasă sau să își comande mâncare acasă și mănâncă prin oraș în colectivitate, nu pot să petreacă timpul liber în familie și preferă să umble în grupuri aiurea prin locații din localități etc.

Pentru că nimeni nu mai suportă starea de urgență și carantinarea forțată propun să ne impunem să stăm în case o lună de zile în mod voluntar, să ieșim numai unde este imperios necesar și să respectăm toate măsurile sanitare și de distanțare fizică până când se diminuează numărul de cazuri de noi infectări și poate că între timp se mai descoperă ceva inovativ în domeniul medical ca să terminăm cu această perioadă de pandemie și să ne vedem liniștiți de viețile noastre.

Tu ce crezi, COVID-19 a existat și există dincolo de orice conspirații imaginate? Ai crezut sau crezi în aceste conspirații mondiale, crezi că urmărește cineva să diminueze populația de pe glob răspândind un virus ucigaș? Ce propunere ai sau ce soluție crezi că există pentru a diminua numărul de noi infectări, pentru a a se termina pandemia de Covid-19 și a reveni cu toții la normalitate?

Scrie într-un comentariu care este opinia ta și care crezi că este soluția la nebunia generală sau la problemele create de virusului pandemic potrivit convingerilor tale și poate că vom învăța cu toții ceva de la tine la care încă nu ne-au dus mințile ca să ne recuperăm viețile.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s