Anul acesta vreau să îmi construiesc piscină

Căldura primăvăratică îmi amintește de binemeritata vacanță de vară și totodată îmi dă un sentiment de urgență. Nu am plecat în nici un concediu în perioada pandemiei de Covid-19 care încă nu s-a terminat, iar de la o vreme avem în plus agitație alarmantă prin țară ca urmare a războiului care se desfășoară la vecinii ucraineni de la graniță.

Pentru toate aceste privațiuni merităm o vacanță cât o vară, iar cea mai sigură și durabilă variantă în condițiile date este să luăm legătura cu un constructor de piscine. În cazul în care nici în vara aceasta nu vom putea să ajungem într-o stațiune cu apă, este bine să avem marea noastră în curte. În contextul politic, social, economic, militar și sanitar actual merităm relaxare în condiții de siguranță maximă ca să scăpăm de stres.

Studiul de oportunitate și necesitate a piscinei

Ca orice proiect care se respectă și acesta debutează cu studiul de oportunitate personal pentru că este o investiție căreia îi vom aloca o sumă de bani mai mare decât cheltuim de obicei. De aceea este bine să am pregătită nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor cu acest proiect, ce anume doresc să fac și un buget maxim alocat dacă vreau să conduc dezbaterile domestice despre piscină.

Voi pregăti expunerea pentru familia mea însoțită de câteva modele de piscine dintre care au dreptul să îl aleagă pe cel pe care îl doresc eu 😅 pentru că am efectuat deja propriul studiu de piață. M-am oprit din căutările online pe site-ul ElcoraPiscine.ro ai cărui specialiști pot face ca dorința mea să devină realitate.

Va trebui să le fac o prezentare bine argumentată, să le pun niște calcule pe o hârtie, să le indic de unde vom pune banii și la ce alte cheltuieli sau economii trebuie să renunțăm pentru viitoarea piscină. Pentru unii poate părea o cheltuială voluptorie, un lux sau un moft, însă pentru mine este un bun necesar de care ne vom folosi mulți ani în anotimpurile cu zile toride.

Ador să îmi petrec weekend-urile și vacantele la mare, în parcuri acvatice, la piscine în aer liber sau acoperite, la iarbă verde lângă râuri sau lacuri! Simt așa pentru că îmi place cât e ziua de mare să intru de mai multe ori în apă și să lenevesc la plajă delectându-mă cu lichide răcoritoare, înghețate și preparate culinare pe grătare. Totul ar fi perfect dacă, din toate aceste distracții în ceea ce privește apele, nu m-aș alege doar cu simple bălăceli la apa mică.

Nu am învățat să înot deși, în fiecare dintre sezoanele calde la oricare dintre aceste ape sau la piscinele acoperite în tot timpul anului, aș fi avut nenumărate ocazii ca să înlătur acest handicap. Am avut mai multe încercări soldate cu eșecuri, dar niciodată nu am apelat la un antrenor de înot. De aceea cele mai cunoscute locuri din vacanțele petrecute lângă ape îmi sunt malurile lor.

Când merg la piscine însă îmi este mult mai simplu pentru că pe fiecare latură interioară sunt prevăzute cu bare de care pot să mă țin și să mimez că înot oricât doresc. Sunt singurele locuri unde mă pot bucura să intru și să petrec timp în apă indiferent cât de adâncă este. Le-am vizitat tot mai rar spre deloc în ultimii ani de teama infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2 și datorită riscului de a intra în contact cu ciuperci și microbi necunoscuți.

elcorapiscine.ro/piscina-metalica-ovala-hobby-pool-toscana-7-x-3-5-x-1-5-m/

Pentru că îmi place să mă răcoresc vara în apă trebuie să găsesc varianta ideală ca să mă pot bucura de ea cu cât mai multe beneficii comparativ cu dezavantajele. Din astfel de considerente cred că cea mai bună soluție pentru mine ar fi să am acasă propria piscină. Aș putea să aleg una în care apa să îmi ajungă maxim până la gât și care poate să fie adecvată pentru soțul meu care înoată ca un pește.

Chiar este un proiect minunat pentru orice persoană care deține un teren. Având-o în curte am putea economisi toți banii pe care ar trebui să îi cheltuim ca să intrăm la piscine private din oraș, în diferite stațiuni sau la mare. Costurile cumulate cu transportul, cazarea și masa de câteva ori pe sezon estival ne-ar acoperi o bună parte din investiția în piscina familiei.

Dacă înmulțim banii economisiți astfel într-un an calendaristic cu numărul de ani în care am putea să o folosim rezultă că ne-am amortiza investiția într-o piscină în scurt timp și am rămâne cu un bun de folosință îndelungată care dublează valoarea unei proprietăți.

Vreau să îmi construiesc piscină cu Elcora Piscine

Probabil cea mai simplă metodă de a avea o piscină ar fi alegerea uneia aparente care să fie montată direct pe sol, dar din discuțiile anterioare când am făcut un mic sondaj de opinie în familie am observat că toți agreăm o piscină îngropată. Faptul că proprietatea este a părinților mei, iar investiția a noastră, ne impune să respectăm opțiunile tuturor.

Mi-a fost imposibil să mă hotărăsc ce fel de piscină îmi doresc dintre piscine metalice, piscine din beton, piscine termoizolate, piscine Isoblok, piscine din otel. Toate îmi plac foarte mult, însă terenul pe care va fi amplasată în spatele casei se potrivește cel mai bine cu o piscină ovală. Important este faptul că din multitudinea de modele și dimensiuni disponibile am ales-o pe aceasta de pe site-ul Elcora Piscine:

Nu doresc să cădem în plasa “super-ofertelor” astfel încât, după ce am văzut produsele pe care le au în stocurile proprii, prețurile reduse, obiectul de activitate și numărul de peste 500 de clienți din portofoliu m-am hotărât asupra acestei firme cu sediul social în București. I-am ales pentru experiența vastă în construcția piscinelor, prețurile competitive de achiziție și de manoperă și faptul că oferă consultanță permanentă. Practic se ocupă ei de aproape tot ce este mai important de la cumpărare până la construcția efectivă și darea în exploatare.

Noi trebuie doar să ne alegem piscina de pe site, să o plătim, să cumpărăm accesoriile piscinei, să urmăm pe rând toate etapele pe care ni le vor indica specialiștii Elcora Piscine și să ne pregătim de distracție permanentă. Ne așteaptă o vacanță continuă cât o vară pe șezlonguri și prosoape, în costume de baie, cu înghețate, băuturi răcoritoare, mâncare bună preparată în casă, veselie, sport acvatic zilnic, slăbit și menținere în formă.

Piscina visurilor mele e în fază de proiect

Pentru că este o lucrare de construire care necesită obținerea unei autorizații de la autoritățile publice locale, va trebui să luăm legătura cu un proiectant specializat în constructii piscine care să vină să vadă terenul și modelul de piscină ales, să stabilească amplasamentul ideal, să facă măsurători, să ne scrie proiectul și să ne constituie documentația cu avizele necesare în vederea obținerii autorizației de construire.

Dacă cheltuiala ar fi efectuată din bani publici sau dintr-un parteneriat public-privat atunci studiul de oportunitate, nota de fundamentare, studiul de fezabilitate, proiectul, bugetul proiectului, autorizările și avizele ar fi etape peste care nu s-ar putea sări și chiar ar trebui aprobate printr-un act administrativ ca hotărârea de consiliu local. Rigurozitatea întocmirii documentației trebuie respectată și în cazul bugetelor firmelor private însă cu mai puține formalități decât în cazul autorităților și instituțiilor publice.

Pentru orice tip de client există pe site un ghid complet al beneficiarului de piscină astfel încât fiecare vizitator potrivit situației personale să găsească la dispoziție informațiile necesare în formarea deciziei de achiziționare a unei piscine.

Sursa fotografiei: ElcoraPiscine.ro

Noi deocamdată am bifat primele trei etape: alocarea unui buget maxim, stabilirea amplasamentului piscinei, stabilirea tipului de piscină, a finisajelor și a accesoriilor adiacente. Tu ți-ai propus ca anul acesta să îți construiești o piscină în curte? Descrie-ne într-un comentariu în ce etapă se află proiectul tău de piscină și care sunt noutățile pe care le-ai aflat din acest articol.

Sursa fotografiilor: ElcoraPiscine.ro

Fotografia de copertă: sursa fotografiilor ElcoraPiscine.ro, colaj realizat în Canva

Sursa articolului: ElcoraPiscine.ro

Notă: Articolul a fost scris pentru Proba nr. 12 a concursului Spring SuperBlog 2022, a 24-a ediție a proiectului, care se desfășoară începând cu 1 martie 2022, titlul probei fiind ElcoraPiscine.ro – Anul acesta îmi construiesc piscină propus de Elcora Piscine.

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s