3 Metode sustenabile de protejare a planetei

Te-au preocupat vreodată problemele de protejare a planetei prin ceea ce faci în mediul tău restrâns de viață? Ar fi un bun câștigat pentru toți dacă ai enumera în comentariile de sub acest blogpost ce metode de sustenabilitate cunoști și aplici în fiecare zi și periodic. Conservarea planetei este o preocupare națională, europeană și mondială în mediile educate în acest scop.

Preocupări și practici sustenabile de protejare a planetei

Încă mai este nevoie de derulare a unor programe publice de educație civică prin care să se explice populației în termenii cei mai simpli, în mod repetitiv, pe o perioadă îndelungată, faptul că protejarea mediului înconjurător pornește de la conduitele individuale și constă în operațiuni simple la care poate că cei mai mulți nici nu ne gândim că le practicăm deja sau că ar fi foarte simplu de asimilat în rutină.

Precauții ușoare ca stingerea becului când plecăm dintr-o încăpere iluminată electric, oprirea robinetului de apă ca să nu o risipind când nu e nevoie, efectuarea periodică a reparațiilor la instalațiile sanitare din locuințe ca să nu existe scurgeri necontrolate de apă, diminuarea consumului de gaze naturale, diminuarea consumului de combustibili fosili.

Metode moderne de protejare a planetei sunt și orientarea spre surse naturale și regenerabile de energie, colectarea selectivă a deșeurilor menajere și depozitarea acestora în pubele special amenajate pe categorii de deșeuri, returnarea ambalajelor produselor folosite la producătorii care vor să închidă astfel buclele de consum.

Agenții economici sunt din ce în ce mai responsabili cu recuperarea produselor pe care le-au pus pe piață în vederea reutilizării și a revânzării sau a reciclării și repunerii în circulație sub o altă formă. Sunt deja cunoscute și în plină derulare metodele de sustenabilitate Decathlon între care: produse eco design, colectarea și revânzarea de produse resigilate și second hand, precum și programul Buy Back.

3 Metode sustenabile de protejare a planetei

Programul Decathlon Buy Back

Te-ai plictisit de bicicleta ta și vrei să îți cumperi alta nouă dar ți se pare o investiție prea costisitoare în acest moment și mai aștepți? E deja sezonul de plimbări în parc și pe străzi cu bicicletele sau pentru ciclism, de ce să mai aștepți până strângi banii? Profită de șansa pe care o oferă Decathlon de a-ți schimba bicicleta veche marca Decathlon pe un voucher pe care îl poți folosi ca să îți cumperi următoarea ta bicicletă.

Sursa fotografiei: Decathlon.ro

Programul Buy Back la Decathlon este o metodă stimulatoare de a recicla produse marca Decathlon pe care nu le mai folosești, dar care sunt în bună stare de funcționare: bicicletele Decathlon. Vino cu bicicleta ta funcțională într-un magazin Decatholn iar, după ce va fi examinată și evaluată de către specialiștii din magazin, primești un voucher pe loc în valoare de până la 60% din valoarea inițială a produsului. Voucherul este valabil 2 ani în magazinele fizice sau online Decathlon!

Dacă bicicleta ta nu este marca Decathlon, dar totuși dorești să o aduci în magazin, nici așa nu ieși în pierdere pentru că poți beneficia de programul Second Hand prin care ți-o vor vinde, iar tu vei primi bani pe bicicleta ta veche, dar în bună stare de funcționare.

Produse second hand la Decathlon

Programul cu produse Second Hand la Decathlon vizează atât vânzarea cât și cumpărarea acestora de către orice persoane care le dețin în stare bună dar nu le mai doresc, respectiv de către persoane care își doresc să cumpere mai ieftin prin această metodă de sustenabilitate Decathlon.

Programul Decathlon Vinde Second Hand

Vinde Second Hand te ajută să scapi de echipamentul sportiv aflat în bună stare dar pe care nu îl mai dorești ca să obți bani din vânzarea lui cu care să îți cumperi un nou echipament sportiv de la Decathlon. Nu e minunat? Nu are rost să mai păstrezi în locuință haine pe care nu le mai purtați dacă s-a ivit această oportunitate Decathlon.

Sursa fotografiei: Decathlon.ro
Sursa fotografiei: Decathlon.ro

Chiar dacă acum te gândești că nu ai nimic de vânzare second hand, tot vei avea la un moment dat un echipament sportiv care a rămas mic unui membru din familie care a crescut, a slăbit ori s-a îngrășat. Ori începi să citești despre metode de abordare a stilului minimalist în locuință și renunți la absolut tot ce nu ați mai folosit de cel puțin un an de zile, ori te gândești la eventuale energii negative pe care le dobândesc lucrurile vechi, ori ai alte convingeri feng shui.

Nici nu contează motivele pentru care o vei face, dar scapă din casă de tot ceea ce nu mai folosiți și valorifică cât de mult poți din obiecte pentru un preț, pentru un voucher, pentru bani, sau donează-le pur și simplu.

Programul Decathlon Cumpără Second Hand

Dacă îți dorești să cumperi echipament sportiv mai ieftin pentru membrii familiei tale sau pentru că te preocupă sustenabilitatea și reutilizarea produselor, ori ambele variante, atunci poți să o faci din magazinele Decathlon.

Sursa fotografiei: Decathlon.ro
Sursa fotografiei: Decathlon.ro

Da, la Decathlon, pe lângă echipamente sportive noi pentru aproximativ 80 de sporturi, vei găsi și echipament sportiv second hand adus de persoane care sunt interesate de protejarea resurselor planetei sau care vor doar să recupereze o parte din banii pe care i-au cheltuit pe echipamente sportive ca să își cumpere altele noi de pe Decathlon.

Produse resigilate la Decathlon

Produsele resigilate la Decathlon sunt produse vândute ca noi, dar care au fost returnate de către cumpărători într-un termen scurt din variate motive. Poate că nu li se potrivește produsul, sau nu este ceea ce își doreau, ori prezintă mici defecte ca zgârieturi sau orice altceva care nu împiedică perfecta stare de funcționare a unui produs nou.

Avantajul este că prețul produselor resigilate este redus într-o proporție semnificativă comparativ cu prețul pe care îl are produsul la prima vânzare. Beneficiază în plus de o verificare de către specialiștii din magazin ca să existe certitudinea că produsul resigilat revândut va funcționa în parametri optimi. Astfel de produse au, la fel ca și cele noi, un termen de garanție și de valabilitate dacă este utilizat conform specificațiilor tehnice și potrivit destinației.

Sursa fotografiei: Decathlon.ro
Sursa fotografiei: Decathlon.ro

Mi-ar plăcea să știu că în chiar acest moment după citirea acestui blogpost să te hotărăști să practici metode sustenabile de protejare a planetei, oricare ar fi acestea dintre cele enumerate, sau altele pe care încă nu le-am abordat în această împrejurare. Planeta este terenul nostru de sport. Protejeaz-o!

Nu trebuie să faci ceva măreț ca plantarea a 10000 de copaci pe terenul părăsit al unei foste păduri rase de la suprafața solului sau curățarea unei păduri de toate deșeurile. Începe cu lucruri mărunte descrise mai sus, continuă cu sortarea hainelor și a altor obiecte de sport și vezi dacă poți să beneficiezi de programele descrise. Anunță-ne într-un comentariu despre metodele sustenabile aplicate și inspiră-ne prin exemplul tău personal.

Sursa articolului: Decathlon.ro

Sursa fotografiilor: Decathlon.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s