Concurs cu premii pentru bloggeri, Storytelling la puterea SuperBlog

Cochetezi cu scrisul, ai un blog sau un site cu blog și ceva experiență? Atunci acest articol este pentru tine. Ai un blog de puțin timp sau doar intenționezi să creezi unul, dar încă eziți sau nu ai găsit suficientă motivație pentru a demara proiectul tău? Și tu vei găsi în acest blogpost imboldul necesar.

Pentru că în curând va avea loc competiția ”Storytelling la puterea SuperBlog” la care voi participa, mi-am spus că e un bun prilej pentru a împărtăși câte ceva din puțina experiență pe care am acumulat-o scriind pe blog și participând la competiții pentru bloggeri, în speranța că va fi util.

Vei putea afla faptul că există posibilitatea să dobândești experiență în acest domeniu, să îți faci prieteni noi în această branșă și să îți monetizezi activitatea pe blog dacă participi la un concurs cu premii pentru bloggeri. Vei găsi și unele aspecte despre această ocupație frumoasă dacă și tu faci parte dintre cei care ne preocupăm să descoperim cum să ne petrecem timpul liber în mod plăcut și util.

 1. Concurs cu premii pentru bloggeri, Storytelling la puterea SuperBlog
 2. Motive pentru care se creează un blog
 3. Ce presupune activitatea de blogger începător
 4. Cum se valorifică activitatea de pe blog în concursuri cu premii

Concurs cu premii pentru bloggeri, Storytelling la puterea SuperBlog

Primăvara și toamna sunt perioadele din fiecare an în care, vreme de 14 ani, bloggerii au fost invitați să participe la competițiile SupeBlog. Având deja experiența a 25 ediții de concursuri pentru bloggeri, în perioada 1 octombrie – 2 decembrie 2022 se va desfășura un nou concurs cu premii pentru bloggeri, Storytelling la puterea SuperBlog. Este deschisă tuturor bloggerilor al căror blog are o existență de cel puțin 3 luni și care conține minim 20 de articole publicate, deci consideră că și tu ai primit o invitație dacă îndeplinești aceste condiții.

Sursa fotografiei: SuperBlog

Personal am mai participat la două ediții anterioare și m-am înscris și de această dată. Vreau eu trofeul SuperBlog? Probabil undeva în subconștient fiecare concurent și-l dorește. Ceea ce vreau să obțin în primul rând este experiența de a scrie bine, corect, plăcut, util pentru mine și pentru potențialii cititori.

Sigur că SuperBlog nu poate sădi talent la scris acolo unde nu există, însă îl poate șlefui dacă există sau dacă ne imaginăm că îl avem și continuăm să scriem și să publicăm. Mă gândesc că din multă practică în condiții de concurs nu are cum să nu rezulte ceva bun.

Viața poate fi searbădă uneori dacă nu așteptăm să se întâmple nimic diferit, nu participăm la nici un eveniment și nu întreprindem nimic în acest sens. Mă simt bine să aștept de două ori pe an competițiile SuperBlog, intensitatea tensiunii din timpul acestor concursuri pentru bloggeri, freamătul discuțiilor noastre din grupul SuperBlog de pe Facebook din aceste perioade.

Nu știu dacă sunt mai creativă în acest răstimp, însă cu siguranță sunt mai productivă, mai preocupată, activitatea mea se diversifică mult și e plină de căutări și de încercări febrile, iar agitația și adrenalina își fac simțită prezența. SuperBlog mi-a dat dependență de toate aceste stări și preocupări pe care în afara competițiilor nu am cum să le accesez.

Și tu poți să participi la aceste competiții pentru bloggeri împreună cu noi și să le descoperi farmecul și premiile în produse, vouchere sau bani. Și tu vei putea beneficia de prietenia, sfaturile, și experiența altor bloggeri pe tot parcursul anului în discuțiile, comunicările și comentariile care se intensifică pe perioada concursurilor în grupul și în paginile de suport din rețelele sociale.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să creezi și să publici un articol de intenție pe blogul tău prin care să informezi cititorii tăi și organizatorii competiției Storytelling la puterea SuperBlog că dorești să participi la acest concurs pentru bloggeri. Poți să găsești pe acest blog detalii și modurile în care am scris acest articol de intenție cu care am participat pentru prima dată în toamna anului 2021 sau în acest al doilea blogpost cu care am participat în ediția din primăvara acestui an 2022.

Competiția SuperBlog îți va imprima un ritm, o direcție și niște reguli de respectat în scrierile tale fără să îți dai seama, abilități pe care mai greu le putem obține scriind singuri despre orice, oricum și numai când avem dispoziție sau inspirație. Nu știu dacă eu scriu mai bine ca la începutul activității mele, însă am dobândit mult mai multe cunoștințe și experiență referitoare la modul în care ar trebui să fie redactat un blogpost de pe un blog ca cele pe care scriu.

În acest sens am considerat și comisia de contestații, la care s-au putut face maxim trei contestații/ ediție, ca fiind un alt mare beneficiu pentru un blogger, mai ales când se află la debutul activității sale și nu are experiență, pentru că din răspunsurile la contestații se pot învăța lucruri foarte utile care pot fi folosite ulterior în alte articole.

Indiferent ce publicații și webinarii cu tutoriale ai studia despre blogging, dacă nu practici efectiv această activitate și dacă nu participi la concursuri pentru bloggeri, există posibilitatea ca, în mod individual, să manifești subiectivism și să nu îți disciplinezi modul de scriere și frecvența articolelor publicate.

Dacă încă nu ai un blog, dar îți place această activitate, atunci fă-ți unul și publică minim 20 de articole în toamna și în iarna aceasta ca să exersezi pentru următoarea ediție SuperBlog din primăvară. Precum observi, eu nici nu concep faptul că în viitor ar putea să nu mai existe acest concurs pentru bloggeri pentru că deja face parte din viața mea.

La fel vei putea gândi și simți și tu, la fel ți s-ar putea întâmpla și ție dacă ai deja un blog cu care să îți faci curaj ca să participi la această competiție. Chiar dacă nu vei câștiga trofeul sau cele mai multe dintre premiile care vor fi oferite, vei dobândi o experiență pozitivă care îți va fi de folos în viitor. Nu e prea târziu nici dacă îți creezi blogul acum pentru că vor mai exista concursuri pentru bloggeri în viitor la care ți se va cere să faci dovada vechimii blogului.

Motive pentru care se creează un blog

Principalul motiv sau printre primele motive din listă pentru care se creează un blog ar trebui să fie ceva în legătură cu pasiunea pentru scris, pentru a desfășura o activitate frumoasă și utilă în timpul liber sau ca ocupație secundară ori cu normă întreagă și multe ore suplimentare.

Unele persoane care își creează un blog posedă multe cunoștințe, experiență, pricepere, îndemânare într-un anumit domeniu și simt că a venit momentul să le dăruiască societății publicându-le pe blogul personal care este public. Alte persoane poate din curiozitate, din pasiune sau din plictiseală simt nevoia să exploreze activități noi și scriu pe un blog personal, unele chiar sunt talentate și fac o treabă excelentă în acest domeniu.

Blogging-ul se poate efectua și pentru a urma o terapie personală sau recomandată de un specialist prin scris, așa cum poate și cum se pricepe fiecare. Internetul este foarte vast și este loc pentru orice persoană ca să se exprime în orice mod simte nevoia, cu condiția să îi respecte pe ceilalți utilizatori.

Tu nu te bucuri când cauți ceva pe internet, iar motorul de căutare îți afișează mai multe rezultate din care poți să alegi să citești ceea ce te interesează? Astfel poți să primești informații utile ca să îți formezi o opinie, o intenție de cumpărare, să dobândești cunoștințe noi, să înveți ceva, să îți îmbogățești cultura generală și altele asemenea.

Se întâmplă așa pentru că alte persoane și-au sacrificat timpul liber ca să le scrie și să le publice. Și tu poți contribui în acest mod la binele tău sau al societății, așa cum consideri tu că poți să o faci. Motivele diferă de la o persoană la alta, însă monetizarea activității nu poate fi principalul motiv pentru care se creează un blog.

Indiferent care ar fi motivațiile pentru debutul acestei activități, la un moment dat însă va trebui să deprindem un mod corect și persuasiv de a scrie pentru că un blog poate fi public și deci poate fi citit de către orice persoană.

Pe parcursul activității de blogger, din ambiții personale, ori de dragul cititorilor, sau din ambele motive, blogposturile trebuie să devină din ce în ce mai bune atât din punct de vedere gramatical, cât și în ceea ce privește conținutul.

Ce presupune activitatea de blogger începător

Cea mai simplă cale de a-ți face un site cu blog pe care o cunosc eu este să îți faci un cont gratuit la WordPress.com care îți va pune la dispoziție site, sau blog, sau site cu blog, posibilitatea gratuită să îți alegi denumirea site-ului/ blog-ului identică cu numele tău, sau o altă denumire la libera ta alegere, cu condiția să fie disponibile.

Ulterior îți va face și oferte pentru momentul în care vei dori să ai un domeniu propriu conform unei denumiri pe care o preferi, dar site-ul cu blog sau blogul poate foarte bine să funcționeze și fără domeniu propriu. Îți va oferi la libera ta alegere teme gratuite, tutoriale despre absolut tot ceea ce se poate face pe un site sau pe un blog sau pe acestea cumulat.

Ulterior, dacă vei dori să dezvolți site-ul și să beneficiezi de mai multe funcționalități, va trebui să plătești unul dintre planurile cu abonament anual oferite de această platformă, dar vestea bună este că te vor consilia și te vor sprijini ori de câte ori întâmpini probleme prin chat și prin e-mail. Din motive de costuri mulți bloggeri au ales să își facă site-ul sau blogul ori cumulate pe platforma wordpress.org despre care afirmă prin articole și postări că totul e gratuit.

După ce alegi o denumire, o temă și un obiect de activitate și niște subiecte pentru viitoarele tale blogpost-uri, vei găsi modele și vei învăța treptat să îți faci o primă pagină despre toate acestea cu butoane care cu ușurință să conducă cititorul la celelalte secțiuni de pe blog sau site cu blog, o pagină cu o descriere drăguță care să prezinte persoana din spatele monitorului sau un colectiv de redacție, o pagină de contact, o pagină de articole de blog și alte pagini la libera alegere.

Vei începe apoi să stabilești categoriile de subiecte despre care vei scrie pe blog și să începi să le concepi, să le redactezi și să le publici. Ca un tot unitar, toate acestea trebuie să prezinte obiectul blogului sau site-ului cu blog în concordanță cu denumirea, logo-ul și sloganul pe care le vei alege, într-o viziune personală și o logică proprie pe care le vei găsi și le vei îmbunătăți pe parcurs. Este ca un proiect pe termen lung în continuă dezvoltare și transformare.

Dacă la început vei avea nevoie cantitativ de text și imagini pentru ca noul blog sau site cu blog să aibă un conținut publicat, pe parcursul desfășurării activității de blogger vei deveni mai selectiv, iar pretențiile tale se vor schimba și vor crește. Dacă acestea vor coincide cu ceea ce dorește publicul să caute și să citească vei simți că munca ta este răsplătită chiar dacă nu vei câștiga prea mulți bani sau chiar dacă nu vei câștiga nimic.

Important este să publici articole cât mai des pe blog, să înveți lucruri noi în fiecare zi și să le aplici pe măsură ce blogul tău se dezvoltă, să îi prelucrezi imaginea de ansamblu astfel încât utilizatorii să înțeleagă de la început despre ce este blogul tău, cum le rezolvă o problemă, la ce fel de conținut pot să se aștepte dacă se abonează ca să primească viitoarele tale articole în adresa de e-mail.

Cum se valorifică activitatea de pe blog în concursuri cu premii

Cea mai bună metodă de a căpăta experiență este să ne înscriem în competiții de blogging creativ. Astfel de competiții sunt totodată și metode prin care se valorifică activitatea de pe blog întrucât în cadrul fiecăreia se oferă premii în bani, în vouchere sau în produse.

Tot ceea ce avem de făcut este să avem un blog cu o anumită vechime și cu un număr de articole publicate, stabilite de către fiecare organizator în parte, cu care să ne înscriem în concursuri. Participarea presupune scrierea și publicarea unui articol pe blog după un brief impus.

Brief-ul presupune un set de reguli după care se va scrie blogpostul. Acestea sunt stabilite de către organizator sau de către un sponsor ori de către aceștia împreună și sunt comunicate de către organizator. Exemple de reguli care ar putea fi întâlnite în brief-uri:

 • tema/ subiectul articolului;
 • citate, descrieri și date furnizate de sponsor despre companie, produse și activitatea sa;
 • un număr de 3-5 cuvinte sau expresii cheie impuse sau la libera alegere dintr-un set furnizat de sponsor;
 • numărul de repetiții în text ale cuvintelor sau expresiilor cheie;
 • link-uri obligatorii de introdus în text ( sau un număr de link-uri la alegere din mai multe);
 • numărul minim de cuvinte din textul articolului;
 • numărul maxim de cuvinte din textul articolului sau mențiunea că nu există limită maximă;
 • mențiune dacă se admit link-uri interne în text;
 • mențiunea că nu se admit alte link-uri externe cu excepția celor furnizate în brief;
 • numărul de fotografii și filmulețe video care vor fi amplasate în textul articolului dintre cele furnizate de sponsor sau din sursele indicate de către acesta (site, conturi în rețele sociale);
 • mențiunea dacă se admite crearea de compilații foto/ video cu cele puse la dispoziție sau importate din sursele indicate;
 • mențiune dacă se admit fotografii din arhiva personală sau din alte surse.

Enumerarea nu este limitativă, iar un brief poate include toate aceste reguli, ori numai o parte dintre cele menționate, ori o combinație cu oricare dintre acestea dar care să cuprindă și altele.

Fiecare astfel de articol este supus atenției unui juriu care îi acordă un punctaj în baza căruia se face un clasament între blogurile participante la concursul pentru bloggeri. Premiile se acordă primilor clasați în ordinea punctajelor obținute pentru câte un articol scris și publicat după un brief impus.

Probabilitatea a fost mai mare de a câștiga un premiu de la SuperBlog pentru că există o succesiune de probe, fiecare cu premiile ei, iar la sfârșitul concursului în cadrul clasamentului final se mai acordă premii primilor 10 clasați, trofeul primului clasat, câte un premiu de consolare celorlalți finaliști care au participat la absolut toate probele din cadrului unei competiții, precum și diplome.

Bani, vouchere, produse, sau doar liniște sufletească, vizitatori pe blog, recunoaștere – indiferent ce ți-ai putea dori din toate acestea ori toate împreună, reprezintă în subsidiar motivații pentru care să îți faci un blog cu care să participi la concursuri pentru bloggeri.

Ți-ar plăcea să faci parte din această blogosferă alături de noi? Nu te tentează posibilitatea de a participa la acest concurs cu premii pentru bloggeri, Storytelling la puterea SuperBlog?

Sursa articolului: SuperBlog

Sursa fotografiilor: SuperBlog

Notă: Articolul a fost scris pentru a anunța intenția de participare la cea de a 25-a ediție a competiției SuperBlog din toamna anului 2022 ”Storytelling la puterea SuperBlog”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s