Idei de cadouri promoționale relevante pentru angajați și reprezentative pentru brand

Cuprins:

  1. Cadourile promoționale de proastă calitate produc mai mult rău unui brand
  2. Ce cadouri promoționale relevante pentru angajați și reprezentative pentru brand mi-ar plăcea să dăruiesc

Îți mai amintești care a fost cel mai important cadou promoțional pe care l-ai primit, l-ai folosit mult timp și pe care îl păstrezi cu drag și acum? Dacă ai o astfel de amintire plăcută te invidiez. În calitate de angajat eu am primit de multe ori cadouri promoționale reprezentative pentru angajatori, însă pe multe dintre ele le-am folosit puțin timp pentru că ori aveau durată de viață redusă ori nu aveam motive ca să le păstrez, nefiind relevante pentru mine.

În general am primit plase, pixuri, brichete, agende, penare, calendare de perete, calendare de birou, întrucât domeniul de activitate presupunea lucrul în birou. Fiind obiecte de mică valoare și fiind inscripționate ostentativ cu toată denumirea angajatorului și diferite date de contact, nici nu le-aș fi putut utiliza în afara biroului sau a activității profesionale.

Cadourile promoționale de proastă calitate produc mai mult rău unui brand

Pentru că am primit de mai multe ori cadouri promoționale de proastă calitate care m-au dezamăgit, pot să consider, în plan personal, că eu ori nu aș face cadouri promoționale deloc dacă nu mi-aș permite ceva bun, ori aș investi mai mult în calitate dacă aș avea bani, respectând regula „puțin și bun”.

Prima impresie, sau orice impresie intermediară contează într-o relație de afaceri în care aș alege să îmi promovez un brand. Deocamdată nu am nici unul pentru că nu produc nimic, însă aș fi foarte atentă la detaliile produselor promoționale pe care mi-aș pune logo-ul și denumirea brandului.

Un cadou promoțional de bun venit pentru angajat constând în geantă, mapă documente, clipboard, ecuson pentru agățat la gât, pix, creion, penar, agendă, brichetă, un breloc, o plasă, suport pentru birou, ceas de birou, un stick, o umbrelă, un calendar pentru birou, o uniformă dacă este cazul, reprezintă o surpriză frumoasă care îl fac să se simtă bine primit.

Sursa fotografiei: Today Advertising

Dacă toate sau oricare sunt de o calitate îndoielnică, în culori ciudate sau improprii, inscripționate prea mult, pot face situația neplăcută, chiar dacă, de jenă, le va primi și va fi nevoit o vreme să le folosească. Sigur ar rămâne cu un gust amar, o impresie neplăcută pe care o va comunica ulterior cu apropiații și cunoscuții săi.

Putem uita date, cifre, denumiri, nume de persoane, obiecte, întâmplări, orice altceva material, însă nu vom uita niciodată cum ne-a făcut să ne simțim o persoană sau o situație. De aceea cadourile promoționale de proastă calitate produc mai mult rău unui brand. Un colaborator, o persoană din publicul cu care relaționăm poate arunca un produs promoțional care nu îi place, însă un angajat este obligat de împrejurări să le folosească.

Nu ar trebui să îl facem să se simtă ridicol cu o uniformă de prost gust sau utilizând în public alte obiecte promoționale care nu îi plac. Cu cât va displace orice la serviciu, cu atât va face mai multă reclamă negativă în cercul său de rude, prieteni, cunoștințe, care la rândul lor au alte cercuri de rude, prieteni, cunoștințe, colegi.

Este deserviciul pe care îl facem companiei, brandului și CEO-ului cu fiecare obiect de proastă calitate sau de prost gust pe care îl oferim. Dacă brandul, care să presupunem că mi-ar aparține, se respectă, nu își va pune logo-ul, denumirea și datele de contact, sau pe oricare dintre acestea, pe produse în culori imposibile, de slabă calitate sau foarte ieftine și de proveniență incertă.

În ceea ce mă privește apreciez că nu pot să fac reclamă unui brand cu produse care nu sunt de brand. Nu pot să ofer produse de la un pix sau creion cu prețul sub un leu până la obiecte de câțiva lei dacă vreau să fac o impresie „de milioane” pentru brand, iar logo-ul să fie memorat, plăcut și recunoscut oriunde ulterior și, odată cu aceste recunoașteri, imaginea, numărul de vizitatori pe site și de conversii să fie în creștere. Nimeni nu dorește ca brandul său să fie memorat și recunoscut ulterior, însă în mod negativ.

Ce cadouri promoționale relevante pentru angajați și reprezentative pentru brand mi-ar plăcea să dăruiesc

Cred că cel mai indicat ar fi să apelez la profesioniști care fac această activitate cu succes de foarte mult timp pentru că eu pot fi subiectivă când este vorba de propriul brand. O astfel de companie este Today Advertising specializată în cadouri promoționale de peste 15 ani. I-am vizitat site-ul todayadvertising.ro unde am văzut multe produse promoționale cu care mi-ar plăcea să fac publicitate memorabilă brandului care mi-ar aparține.

Poate că de aceea nici nu am definit brandul sau încă nu îndrăznesc să vorbesc despre afacerea mea ca despre un brand deocamdată, pentru că încă nu am lăsat specialiștii să își aducă fiecare contribuția pe domeniu său de activitate. Activitatea mea fiind de birotică și online cred că s-ar potrivi câte un set din toate obiectele de birotică de bună calitate pe care le utilizează un angajat la debutul activității într-un nou loc de muncă. Acel pachet promoțional de bun venit despre care vorbeam în capitolul precedent, cu excepția uniformei pentru că nu este cazul.

Mi-ar plăcea să le pot oferi angajaților și la intrarea într-un nou an calendaristic câte un astfel de pachet promoțional. Acestea aș avea grijă ca prin calitatea bună și inscripționarea subtilă și elegantă să fie reprezentative pentru brand. Nu ar fi lipsite de relevanță nici pentru salariați dacă le-ar plăcea să le folosească, însă, pentru a mă asigura, ar trebui să îi implic în procesul de alegere a lor.

Ca să aibă o relevanță deosebită pentru salariați și totodată să fie reprezentative pentru brand ar trebui ca obiectele promoționale să depășească utilizarea doar în legătură cu locul de muncă. M-aș orienta spre un ceas de birou cu alarmă care este foarte util atât la birou, cât și în orice casă și totodată este foarte sugestiv pentru angajat ca să nu aibă motive să întârzie la serviciu și la diferite momente din viața sa.

Sursa fotografiei: Today Advertising

Este un ceas cu alarmă cu LED alb și afișaj al temperaturii în carcasă din bambus, are doar 6x6x6 cm și poate fi personalizat prin tampografie, gravură laser sau print digital. Prețul este sub 20 Euro, însă dacă ar fi discret personalizat de către Today Advertising cu logo-ul brandului ar face o ”impresie de milioane” dacă momentul este ales cu grijă de ziua de naștere, de ziua onomastică, de sărbătorile de iarnă, de ziua internațională a femeii sau într-o altă zi specială pentru angajat.

Dacă adăugăm elementul surpriză într-o zi importantă pentru el, dublat de faptul că află că ne-am gândit la el și i-am planificat cadoul, adică l-am căutat, l-am ales, l-am inscripționat, l-am comandat, l-am așteptat, i l-am ambalat special, am așteptat ocazia ca să îi facem o bucurie, angajatul se va simți important pentru companie, pentru colegi încluzând conducerea organizației.

Dacă în aceeași zi specială pentru el i-am întinde o plasă din plastic în care am auncat un pix, o brichetă, o agendă, un breloc inscripționante relevant pentru brand, angajatul nu va simți acea emoție care îl fidelizează și care îl motivează să își atingă potențialul maxim și să îl depășească, deși poate că prețurile însumate ale acestor obiecte ar depăși valoarea unui ceas deșteptător.

Un rucsac pentru laptop și alte obiecte utile pe care le utilizează și le cară zilnic după el la și de la activitatea profesională, comandat și inscripționat discret, dar relevant, pentru brand pe site-ul todayadvertising.ro este de asemenea un produs care va fi bine primit de un angajat și nu costă o avere, însă produce o impresie foarte bună.

Pachet de zi Swiss Peak AWARE™ RPET de 15,6 inch. Sursa fotografiei: Today Advertising

Utilitatea unui rucsac și geantă de laptop depășește ușa de intrare a biroului de la locul de muncă. Fiind elegant va fi purtat peste tot de către angajat, va fi admirat, va fi întrebat de unde îl are, i se va vedea logo-ul inscripționat discret de către multe persoane. Poate fi așa, sau poate că nu, însă are potențial mult mai mare să facă reclamă unui brand decât un obiect de valoare mică și foarte mică inscripționat pe care poate că se va jena să îl utilizeze în public.

Am dat doar aceste două exemple de cadouri promoționale pentru angajați pe care le-aș face eu, însă nu aș rezuma cadourile relevante doar la acestea. Nu aș renunța însă la a considera de bază și cumva la discreție în cadrul companiei, pentru angajați, colaborațori și potențialii clienți, ecusonul pentru agățat la gât dacă doresc să îl poarte, pixuri, creioane, agende, brichete, brelocuri, o plase și pungi, stick-uri, calendare pentru birou și de pus pe perete și altele asemenea, toate inscripționate în mod relevant pentru brand.

Pare că doar cerul este limita posibilităților la Today Advertising pe site, sursa inepuizabilă de idei de cadouri promoționale relevante pentru angajați și reprezentative pentru orice brand. Nu doar că oferă inspirație, însă se pot cumpăra online și inscripționa în cadrul aceleiași comenzi online.

Vizitează și tu site-ul todayadvertising.ro ca să te convingi că aici găsești mai multe cadouri promoționale de câte ți-ai putea imagina sau dori pentru fidelizarea angajaților, pentru partenerii de business, pentru vizitatori, pentru comunicarea promoțiilor, pentru evenimente de promovare, pentru diferite împrejurări speciale pentru organizație, membri organizației și brand.

Sursa fotografiilor: Today Advertising

Nota: Articolul a fost scris pentru proba nr. 18 din cadrul celei de-a 25-a ediții a competiției de blogging creativ ”Storytelling la puterea SuperBlog” organizată de SuperBlog, cu tema ”Ce cadou promoțional ai crea pentru angajații tăi, reprezentativ pentru brand și relevant pentru ei?” propusă de sponsorul Today Advertising.

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s