Lansare nouă de film în cinematografe: Lilu, Lilu, Crocodilu’

Cuprins:

  1. Lansare nouă de film în cinematografe: Lilu, Lilu, Crocodilu’
  2. Primele filme văzute la cinematograf
  3. Timpul mi-a modificat preferințele pentru filme
  4. Să mergem din nou cu toții în cinematografe la o lansare nouă de film

Îți plac filmele, îți place atmosfera din sălile cinematografelor? Ar trebui să te gândești puțin și să îți răspunzi la întrebarea: Când am fost ultima dată să vizionez un film într-un cinematograf? Dacă răspunsul tău este evaziv, nesigur, atunci ar trebui să îți faci o promisiune de a bifa această acțiune. Poți să mergi împreună cu cineva dacă nu te atrage să stai în liniște pe întuneric fără companie cunoscută.

Cu siguranță și acum în localitatea în care domiciliezi sau în cel mai apropiat oraș rulează câteva filme în sălile cinematografelor existente. O simplă căutare pe internet ți-ar putea aduce în atenție programul lor și te vor uimi cu tarifele mici sau acceptabile pentru vizionarea unui film. Ai putea găsi în program chiar afișul cu filmul Lilu, Lilu, Crocodilu’ la un cinematograf cunoscut și accesibil începând cu data de 23 Decembrie 2022 când are loc lansarea acestuia.

Lansare nouă de film în cinematografe: Lilu, Lilu, Crocodilu’

Este o adevărată plăcere să anunțăm aici, pe blog, o lansare nouă de film în cinematografele din România. InterComFilm Distribution ne face o surpriză în pragul sărbătorilor de iarnă 2022 cu difuzarea filmului Lilu, Lilu, Crocodilu’, o comedie pentru toată familia. De cât timp nu ai mai văzut un film în cinematograf? Ar fi frumos să retrăiești plăcerea de a vedea un film pe ecran mare, cu sonorul puternic, împreună cu alte persoane.

Notează-ți în agenda fizică sau electronică, pune-ți un reminder pe telefon și unul pe calculator ca să nu uiți să cumperi bilete la acesta pentru tine și pentru persoanele speciale din viața ta. Înainte de finalul anului care s-a scurs cu bune și cu mai puțin bune, cu siguranță ai una sau mai multe persoane care merită să primească momente de distracție și veselie într-un cinematograf.

Lilu, Lilu, Crocodilu’. Sursa video: InterComFilm Distribution

Acțiune, comedie, animație și muzică sunt combinația ideală din care rezultă un film cu adevărat magic! Lilu, Lilu, Crocodilu’ va cânta și va dansa făcând un întreg spectacol spre surpriza și bucuria cinefililor de toate vârstele. Ce ocazie mai bună am putea avea decât să ne distrăm timp de o oră și 46 de minute cu familia la cinema la un preț accesibil?

În rolurile principale îi vom putea admira pe actorii Javier Bardem, câștigător al unui premiu Oscar, și Constance Wu, iar vocea actorului Shawn Mendes îl va personifica și însufleți pe Lilu Crocodilu’.

”În pragul sărbătorilor, “Lilu, Lilu, Crocodilu” ne așteaptă cu mic, cu mare în cinematografele din toată țara, pentru o aventură comică de proporții… crocodilești. Din 23 decembrie 2022, pe marile ecrane! Avanpremierele încep încă din 17 decembrie a.c. Filmul va rula atât subtitrat, cât și dublat în limba română.”

InterComFilm Distribution

Nu ai fost niciodată sau nu ai fost de prea mult timp la cinematograf și nu mai știi dacă ți-ar plăcea? Eu nu am uitat nici un film văzut pe ecran mare și abia aștept să văd Lilu, Lilu, Crocodilu. Încă din copilărie am deprins obiceiul de a merge la film pentru că nu existau prea multe locuri de petrecere a timpului liber pe atunci.

Primele filme văzute la cinematograf

Chiar dacă am uitat acțiunea, nu am cum să uit frumusețea lacului, peisajele minunate, westernul și Winnetou din filmul „Comoara din lacul de argint”. Detaliile filmului ecranizat în 1962 mi-au dispărut din memorie, însă culoarea și frumusețea lacului, a vegetației, a western-ului văzute pe ecran mare mi-au rămas vii în minte. Dacă le-aș fi văzut acasă la televizor ar fi fost un film la fel ca oricare altele, un divertisment de moment.

Numai dacă nu ai văzut filmul color din anul 1981 „Salamandra” la cinematograf nu ai de unde să știi cum se văd ochii albaștri ai actorului Franco Nero pe ecran mare. Pentru gustul meu nu era un bărbat frumos sau înalt și avea defectul că purta mustață. Ochii săi tineri de un albaștru intens văzuți pe ecranul mare în sala de cinema sunt încă vii în memoria mea. Mi-au plăcut mie bărbații cu ochi albaștri? Nici vorbă, pe acesta nu l-am considerat niciodată un criteriu.

Nu poate creea televizorul senzațiile unice care se trăiesc la cinematograf unde totul capătă alte dimensiuni vizuale și auditive. Spre exemplu, pe Kabir Bedi l-am văzut în filme oferite de televiziunea prin cablu, însă ochii și statura sa nu au fost niciodată superbe și impunătoare ca în filmul „Sandokan, tigrul Malaeziei” difuzat pentru prima dată în anul 1976. Am văzut multe filme artistice și documentare la televizor, însă acțiunea și actorii acestui film sunt complet diferiți pe ecran mare color în sala de cinematograf.

La televizor în anii aceia aveam în cursul săptămânii cam două ore de emisie între orele 20-22, din care primele 20 de minute și ultimele 10 minute erau alocate telejurnalului, vreo 10-15 minute erau desene animate, o bună parte erau alocate emisiunilor de elogii comuniste și un maxim de 30-50 de minute erau alocate unui film, de cele mai multe ori serial sau difuzat în mai multe părți.

Dallas-ul era printre primele filme pe care le-am văzut la televizor și de care îmi mai amintesc pentru că era un film pentru toată familia și îl urmăream cu toții. Ne plăceau actorii, ne plăcea acțiunea, însă nu aveam alternative pentru că nu exista televiziune prin cablu cu alte posturi de televiziune și nici internet sau calculatoare ori telefoane mobile nu aveam. De aceea vizionarea unui film la cinematograf era atât de spectaculoasă încât am amintiri din copilărie și adolescență din acele filme.

Urmăream și filme în cinematografe cu Piedone ca ”I se spunea Buldozerul” ecranizat în anul 1978, sau filme românești ca ”Toate pânzele sus” difuzat în anul 1977, ”Fram, ursul polar”, ”Nea Mărin miliardar” difuzat în anul 1979, ”BD în alertă lansat în anul 1971, ”BD la munte și la mare” lansat tot în anul 1971, ”Secretul lui Bachus” lansat în anul 1984, ”Buletin de București” difuzat prima dată în anul 1982, ”Căsătorie cu repetiție” din anul 1985, ”Kramer contra Kramer” din anul 1979. Apoi seria de filme pentru liceeni Liceenii, Liceenii în vacanță, Declarație de dragoste.

Nici nu îmi mai amintesc câte filme frumoase am văzut cu Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Marin Moraru, Octavian Cotescu, Amza Pelea, Toma Caragiu, Emil Hossu și toți ceilalți titani de aur ai cinematografiei românești. Mergeam la cinematografe ca să îi vedem pe ei, filmele în care jucau, mergeam pentru experiențele de neegalat din sălile de cinema, mergeam pentru că nu aveam ce face altceva sau ca eveniment în familie, în cuplu, în cercul de prieteni.

Mergeam la cinematografe în număr foarte mare și nici nu mai contează de ce ne duceam, important fiind faptul că am văzut multe filme minunate care ne-au creat experiențe unice. Acum însă știu sigur că merg pentru că îmi doresc să aud, să văd să simt sala de cinematograf, filmul, persoanele dragi din preajmă și ceilalți cinefili și să mă încarc cu acea energie unică pe care doar o astfel de locație, în astfel de condiții o poate crea împreună cu un film bun. De data aceasta filmul va fi foarte distractiv și e un motiv în plus să vreau să mă înveselesc și să mă bucur de experiența vizionării filmului ”Lilu, Lilu, Crocodilu’”.

Lilu, Lilu, Crocodilu’. Sursa fotografiei: InterComFilm Distribution

Timpul mi-a modificat preferințele pentru filme

Cumva cu timpul, cu vârsta, cu trecerea de la comunism la democrație parcă și filmele și gusturile s-au modificat. O vreme mi-au plăcut foarte mult filmele cu violență în care jucau Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Cyntia Rothrock, Jackie Chan, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și toți ceilalți cu care se băteau necontenit prin toate filmele. A fost o etapă de câțiva ani care mi-a trecut la fel de repede cum a apărut. Eu nu am fost crescută și nu am trăit în medii cu violență, astfel încât era de așteptat că nu aveau cum să mă țină captivă mai mult de câteva sezoane în timpul liber. Probabil noutatea și faptul că în comunism nu văzusem acești actori și astfel de acțiuni sportive decât pe vederi și rareori pe postere private.

După o suită scurtă de câteva seriale de comedie și vreo două trei telenovele cu care nu am avut suficientă răbdare, am înțeles că filmele seriale nu sunt întotdeauna pe gustul meu pentru că nu am răbdare să le urmăresc, iar, în multe cazuri acțiunea era similară cu cea văzută în alte filme seriale. Le-am abandonat în favoarea filmelor artistice în general de acțiune sau trailer, pentru ca , odată cu înaintarea în vârstă să îmi aloc o parte din timpul liber și filmelor documentare. Filmele de comedie bună își vor găsi însă întotdeauna un loc în agenda mea.

Urmăresc cu plăcere din confortul casei un documentar istoric despre civilizații dispărute ori despre descoperiri arheologice mai noi sau mai vechi. Îmi face plăcere să urmăresc filme documentare despre viața animalelor și păsărilor în mediile lor naturale, la fel de mult cum îmi place să urmăresc descrierile diferitelor descoperiri științifice. Aloc ceva timp și pentru divertisment, însă, simplul fapt că urmăresc un film care îmi place, mă destinde și mă include în lumea lui pentru o vreme. Cu toate acestea, chiar dacă televizorul are un ecran suficient pentru camera unui apartament, experiența nu se compară cu cea din sala de cinema.

Mi-au lipsit sălile de cinematograf în timpul pandemiei cât timp au fost închise, mi-a lipsit și atmosfera sălilor pline când s-au deschis la capacitate de 50% cu precauțiile pentru a ne proteja de infectarea cu SarsCov2 și implicit cu Covid19. Ceva s-a schimbat în noi de atunci, sau cel puțin în mine și mă feresc instinctiv de aglomerațiile de persoane și de spațiile închise în care sunt multe persoane. Sunt sechelele temerii de boală, spitalizare în condiții incerte, izolare și moarte la distanță de familie pe care treptat va trebui să le depășim.

Încă mai circulă virusul printre noi, încă mai face victime, însă viața își urmează cursul, iar noi trebuie să ne reluăm toate obiceiurile la capacitate maximă. Doar de noi depinde să profităm de ocaziile frumoase din viață pentru a ne crea momente fericite și cât mai multă bucurie. Veselia din Lilu, Lilu, Crocodilu’ este deja creată, ne așteaptă doar să mergem în cinematografe ca să beneficiem de ea și să ne încărcăm cu energie pozitivă distrându-ne pe cinste aproape două ore împreună cu persoanele dragi nouă. Merită să facem cunoștință cu acest crocodil distractiv.

Lilu, Lilu, Crocodilu’. Sursa fotografiei: InterComFilm Distribution

Să mergem din nou cu toții în cinematografe la o lansare nouă de film

Este nevoie de noi în cinematografe și este nevoie de cinematografe deschise cu activități pentru noi. Lilu, Lilu, Crocodilu’ este un bun prilej să facem ceva deosebit, să ieșim din case și să ne oferim o distracție memorabilă pe ecrane mari, în săli mari, în grupuri mari de cunoscuți și necunoscuți. Să mergem din nou cu toții în cinematografe la o lansare nouă de film ca să ne înveselim cu crocodilul din cartier pe care toată lumea îl iubește, mai puțin vecinul arțăgos și pisica lui.

Îl vom îndrăgi imediat pe crocodilul cântăreț, prietenos, jovial inspirat de cartea scrisă de Bernard Waber, best-seller în anii 1960, pe care tânăra generație are prilejul să îl cunoască acum pe marile ecrane în filmul Lilu, Lilu, Crocodilu’. Nu aș vrea să îți dezvălui mai mult decât InterComFilm Distribution o face, pentru a putea să te bucuri de acțiunea filmului fără să o cunoști și de elementul surpriză:

Când familia Primm se mută în New York, fiul lor, Josh, se adaptează cu greu la noua școală, nu are prieteni, totul pare o provocare. Până îl descoperă în pod pe Lilu – un crocodil meloman care adoră băile cu spumă și caviarul. Josh și Lilu devin cei mai buni prieteni, doar că familia și vecinii nu sunt atât de încântați de prezența reptilei. Și aici intervine magia carismaticului Hector P. Valenti (Bardem), care își propune să le demonstreze că până și un crocodil poate face parte din familie.

Lilu, Lilu, Crocodilu’. Sursa fotografiei: InterComFilm Distribution

Din 23 Decembrie 2022 ne putem bucura în România de această lansare nouă de film în cinematografe: Lilu, Lilu, Crocodilu’. Să mergem deci cu toții în sălile de cinema pentru a intra mai veseli în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Sursa video și fotografiilor: InterComFilm Distribution

Nota: Articolul a fost scris pentru proba nr. 22 din cadrul celei de-a 25-a ediții a competiției de blogging creativ ”Storytelling la puterea SuperBlog” organizată de SuperBlog, cu tema ”De la filmele copilăriei la distracția în familie de astăzi, la cinema” propusă de sponsorul InterComFilm Distribution.

Publicitate
Categorii: Etichete: , , , ,

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s