Un mod perfect de a-ți petrece primăvara dacă ești blogger

Nu știu dacă e pentru tine, dar noi în lunile martie și aprilie 2024 avem o competiție extraordinară la care ne-ar plăcea să participi și tu în calitate de blogger sau în calitate de cititor și susținător. Este vorba despre cea de a 28-a ediție a competiției bloggerilor organizată de SuperBlog de două ori pe an, primăvara și toamna.

Ne așteaptă premii în bani și bunuri, produse spre testare, bucuria reîntâlnirii în grupul SuperBlog de pe platforma Meta. Urmează apoi probele cu brief-uri în succesiunea stabilită de către organizatori și sponsori. Continuăm cu documentarea, conceperea, redactarea articolelor în termen de maxim 7 zile, încărcarea acestora în platforma de concurs înainte de miezul nopții ultimei zile din termen.

Începe apoi criza de timp pe măsură ce probele se succed la intervale de 3 zile, ne cuprinde stresul, adrenalina văzând prea târziu că poate am făcut greșeli iar articolele nu mai pot fi modificate. Așteptăm notele cu înfrigurare și speranță, ne enervăm când sunt mai mici decât ne așteptam, dar nu ne supărăm suficient de rău încât să nu îi felicităm de fiecare dată pe cei mai norocoși dintre noi care primesc premiile.

Reluăm toate aceste activități și stări de circa 15-20 de ori pentru fiecare dintre probe până la finalul competiției dacă rezistăm să scriem câte un blogpost pentru fiecare dintre probe. Considerăm că este o mare realizare dacă devenim finaliștii unui astfel de maraton, chiar dacă nu am obținut niciun premiu pe parcurs.

La final primim o diplomă de SuperBlogger și sărbătorim împreună premianții la Gala SuperBlog unde se mai acordă o rundă de premii celor ce sunt pe podiumul competiției, de regulă primilor 5 finaliști. Aceștia se stabilesc în ordinea punctajelor totale obținute din însumarea punctajului fiecărei probe din cadrul competiției.

Sunt momente de bucurie pentru toată blogosfera participantă fie premianți sau doar finaliști, veselie, regrete că s-a terminat și apoi urmează pauza binemeritată. După primele săptămâni de relaxare deja așteptăm cu nerăbdare următoarea competiție, iar între timp mai ținem legătura în grupul de FaceBook. Nu-i așa că și ție ți-ar plăcea să participi împreună cu noi?

Eu mă înscriu cu bucurie în acest maraton de blogpost-uri pentru a cincea oară. Mă situam printre indeciși acum câteva zile însă, derulând pagina din Galeria SuperBlogerilor mi-am văzut profilul încă acolo deși la competiția anterioară din toamna anului 2023 m-am înscris dar nu am participat la probe.

M-am bucurat în acel moment pentru că m-am simțit inclusă în echipa SuperBlog și mi-am spus: dacă ei nu au renunțat la mine, atunci locul meu este alături de ei. Sentimentul de apartenență este la fel de puternic ca nevoia de locuință, apă, aer și mâncare iar, când este satisfăcut, generează loializare, motivație, stabilitate și nu numai.

Îmi doresc să particip și de această dată la competiția Spring SuperBlog cu speranța că voi scrie din nou la toate probele. Sunt implicată într-o suită de proiecte, dar vreau să găsesc timp liber și energie pentru a deveni din nou finalist, de această dată poate chiar pe un loc mai onorant în clasament.

Dacă nu voi reuși să excelez în cadrul probelor, atunci îmi voi spune că nici nu contează foarte mult locul în clasament și tot îmi voi menține moralul ridicat. Cât timp mă simt bine în competiție și învăț pe parcurs o mulțime de trucuri și tehnici noi de scriere voi considera că timpul și efortul alocate au reprezentat o investiție bună în mine și în blogul meu.

Când ești în poziția de cititor, din confortul casei tale, este foarte ușor să îți imaginezi că tu ai fi scris mai bine, mai inspirat, ai fi ilustrat altfel, ai fi aranjat diferit în pagină, nu ai fi publicat erori. S-ar putea ca în multe cazuri să ai dreptate, dar scrie tu, publică și recitește după o vreme când vei observa că vei avea o altă viziune asupra subiectului și aspectului blog postului și vei dori să faci îmbunătățiri.

Mie îmi place condiția mea de blogger independent care scrie când și cât dorește, despre orice dorește pe blogul său, dar admit faptul că, pe lângă cititori mulțumiți, avem nevoie de cineva care din când în când să ne indice și lacunele. Această îndeletnicire trebuie șlefuită și actualizată periodic, iar SuperBlog are acest rol de a forma scrisul și disciplina bloggerilor participanți.

Din astfel de motive te invit și pe tine alături de noi la această competiție a blogosferei românești în care orice blogger cu minim 20 de articole publicate pe blogul său cu o vechime de minim 3 luni este binevenit să se înscrie. Care altfel crezi că ar putea fi modul perfect de a-ți petrece primăvara dacă ești blogger, dacă nu împreună cu colegii din breasla ta reunită în mod exemplar la Spring SuperBlog 2024?

Sursa fotografiilor: SuperBlog

Notă: Articolul a fost scris pentru a anunța intenția de participare la cea de a 28-a ediție a competiției Spring SuperBlog 2024.

Lasă un comentariu