Revelionul pisicilor, 2 ianuarie, un bun prilej de răsfăț al felinelor mici

Azi, 2 ianuarie, sărbătoresc pisicile revelionul lor! Ele habar nu au despre petrecere, însă iubitorii lor se bucură pentru ele și împreună cu ele de ziua lor. Un an nou bun și frumos, la mulți ani, feline mici!

Merită alintate, răsfățate și giugiulite în exces pentru că au suportat cu stoicism sărbătorile noastre gălăgioase de iarnă ce au culminat cu un revelion zgomotos. Pentru părinții umani de pisici fiecare zgomot produs de o petardă, de artificii, pocnitori și alte astfel de obiecte menite să alunge anul vechi sau spiritele rele, ori să anunțe anul nou reprezintă câte o barbarie.

Micii noștri prieteni blănoși, animale de companie, sau membrii de familie din regnul animal sunt traumatizați de astfel de zgomote, tresar, aleargă, se ascund sub paturi sau în spatele mobilei unde stau speriați.

Mi-ar plăcea să devenim suficient de înțelepți și de înțelegători astfel încât să interzicem prin efectul legii utilizarea unor astfel de obiecte zgomotoase în perioada sărbătorilor de iarnă. Nici nu înțeleg în ce constă plăcerea cuiva de a da foc unei petarde care produce o flamă și un zgomot.

Pot însă explica atât cât mă pricep faptul că aceste petarde și artificii ajunse în mâinile populației nespecializate în manipularea lor pot produce nenumărate tipuri de accidente ajunse anual în statisticile autorităților. Mai pot susține împotriva acestor obiecte nenumăratele traume pe care zgomotele lor le provocă pisicilor și câinilor și poate și altor animale.

Încă nu este oficializat Revelionul pisicilor, ci doar se sărbătorește undeva pe glob din inițiative private, în încercarea de a fabrica o tradiție. Niciodată un motiv de petrecere nu va fi în plus, mai ales pentru noi cei ce am adoptat fără prea multe rezerve Valentine days, Hallowen și cine știe câte altele.

Azi, la fel ca în fiecare zi, iubitorii de animale vom fi preocupați de bunăstarea celor pe care le avem în întreținere acoperindu-le cel puțin nevoile de bază: locuință, mâncare, căldură, atenție, joacă, afecțiune. Mai multe despre acest subiect am scris în acest blog post în care pisa noastră e model: Cum să îmi petrec timpul liber? Adoptă un pisic!

Încearcă și tu să conviețuiești cu un pisic pentru a obține multe bucurii noi și un prieten pe viață de care să ai grijă și pe care să îl iubești. Va fi frumos, ai să vezi!

Lasă un comentariu