Tradiții și superstiții pentru un an nou 2024 minunat. La mulți ani!

Ne dorim noi începuturi la 1 Ianuarie al fiecărui an din viețile noastre. Pentru a obține această credință și acest sentiment suntem gata să respectăm tradiții, superstiții și diferite obiceiuri împrumutate din culturile altor popoare. Avem nevoie periodic de ceva nou, de o restartare, deși în fond suntem tot noi și toți ai noștri în continuarea vieților noastre obișnuite.

Tradiții și superstiții pentru anul nou

Ne adresăm urări sincere, ne spunem dorințe optimiste, ne înconjurăm de frumos și de persoane dragi, respectăm tot ce auzim că e de bine și cine știe câte mai facem pentru a obține premisele unui nou an minunat. Pășim cu dreptul când intrăm și când ieșim din case, nu ducem gunoiul în datele de 31 decembrie și 1 ianuarie, ne străduim să auzim primul nume rostit la începutul anului pe cel al alesului nostru.

Ne îmbrăcăm cu haine roșii, punem pește întreg, struguri albi și fructe rotunde pe masa de revelion și ne asigurăm că tot meniul este fără preparate din păsări, facem gălăgie și veselie mare, lăsăm să intre primul în casă un bărbat. Închinăm cupe cu șampanie în timp ce ne urăm tot ce e mai bun, ne sărutăm sub crenguțe de vâsc sau brad în timp ce ne rostim în minte dorințe minunate.

Nu vrem să luăm pastile în prima zi a anului, nu vrem să plângem, să avem dureri, să ne certăm, să ne supărăm sau să dormim ca să nu avem aceste stări în cursul noului an. Nu vrem să fim datori sau să împrumutăm obiecte ori bani, evităm să facem cadouri ori să dăm altceva din casă în prima zi a anului. Nu măturăm și nu ducem gunoiul din casă de s-ar fi strâns un munte.

Cine s-ar fi gândit că vom auzi zilele acestea faptul că de pe masa de revelion nu trebuie să lipsească rodiile, smochinele și strugurii neapărat albi? Habar n-aveau generațiile anterioare, nici nu ar fi avut de unde să le procure și, cu toate acestea, au supraviețuit, unii chiar cu succes. Nu contează aceste superstiții, însă credințele sunt mai importante decât realitatea.

Dacă noi credem în faptul că respectând toate acestea vom avea parte de tot ce este mai bun, atunci ne punem în poziția psihică în care fără toate acestea nu ne vom simți bine. Ne vom simți dezamăgiți, lipsiți de energie și optimism, ne vom imagina faptul că ne paște năpasta în absența lor în noaptea de 31 decembrie/1 ianuarie, în prima zi a noului an.

Sunt de vină smochinele și rodiile, sau poate peștele și strugurii albi, ori poate bichinii roșii sau grâul? În nici un caz! Noi ne facem toate acestea gândindu-ne la ele și dându-le puteri pe care nu le au. Dacă ni s-ar spune că toate aceste credințe sunt niște prostii care nu au aptitudinea prin ele însele să producă vreun efect am fi șocați, poate chiar supărați. Noi vrem să credem în minuni și în orice ne imaginăm că le va produce pentru noi, fără ca noi să depunem eforturi.

Eu cred că putem purta bichini roșii în fiecare zi a anului, că putem purta câte un pește întreg în poșete ori de câte ori ieșim din case, că putem mânca zilnic fructe rotunde și struguri albi. Cu toate acestea, în afara faptului că vom mirosi a pește sau că poate ne vom strica la stomac, cred că nimic grozav nu ni se va întâmpla dacă noi nu acționăm în nici un fel ca să producem lucrurile minunate pe care le dorim pentru noi.

Tradițiile, superstițiile pot aduce confort psihic, o stare de bine, speranță, însă în absența unor eforturi personale și a unor acțiuni pozitive orientate spre rezultate, respectarea acestora este în zadar. Definitivează-ți lista de dorințe azi, ține-o la îndemână ca să o citești zilnic să nu le uiți și începe să le pui în practică, bifând zilnic fiecare mic progres care te aduce mai aproape de obiectivele tale.

Dacă crezi în noi începuturi de succes în prima zi a noului an, de la data de întâi a lunii, din ziua de luni a săptămânii, azi nu mai ai nici o scuză: 01.01.2024 este într-o zi de luni. Toate condițiile superstițiilor pentru noi începuturi sunt îndeplinite azi. Pentru noi și noi începuturi de succes: nici nu contează data, ziua sau alți factori similari, importantă fiind trecerea la acțiuni pozitive cu optimism, cu încredere în reușită și poate că așa va fi.

Totuși, ca să maximizăm puțin acest potențial, hai să muncim ceva, să avem inițiative și să punem în practică proiecte noi, să fim optimiști, energici, hotărâți, buni, pozitivi. Hai să trecem la acțiune pentru îndeplinirea dorințelor noastre bune și poate că toate acele lucruri minunate chiar se vor întâmpla!

Pur și simplu hai să credem în faptul că vom avea un an nou 2024 bun, fericit, prosper, cu sănătate și multe realizări, să facem tot ceea ce ține de noi ca toate dorințele bune să ni se îndeplinească și poate că așa va fi! Îți doresc să ai un an nou 2024 minunat! La mulți ani frumoși și buni! 🥂🎁💐💲🍀💞

Lasă un comentariu